Na prodaj redke in drage Applove superge

Svet 27. Jul 202305:55 1 komentar
Applove superge
PROFIMEDIA

Dražbena hiša Sotheby's je na prodaj postavila izjemno redke športne copate, od katerih si obeta okoli 45 tisoč evrov zaslužka. Njihova posebnost? Na njih se bohoti mavrični Applov logotip.

Logotip slavnega ameriškega tehnološkega giganta se je na čevljih znašel namenoma. Pri Applu so namreč v devetdesetih skupaj s športnim opremljevalcem Omega izdelali omejeno serijo belih športnih copat, ki so jih nato zaposlenim podarili na konferencah.

Posebni čevlji, ki so po trditvah dražbene hiše Sotheby’s prvič naprodaj, so izdelani iz belega usnja, na njih pa izstopa stari Applov mavrični logotip. Par, za katerega je treba odšteti okoli 45 tisoč evrov, je na voljo v velikosti številke 41. Pri dražbeni hiši pa opozarjajo, da jih je čas že nekoliko zdelal in ponekod pustil rumene madeže.

Apple sicer vsi poznamo po njihovih telefonih, računalnikih in drugih podobnih napravah, a so v preteklosti večkrat v sodelovanju s tekstilnimi podjetji izdali tudi serijo oblačil. Kot piše BBC, so želeli v podjetju z njimi promovirati svoje izdelke, vendar pri tem niso bili ravno uspešni. Oblačila z barvitim logotipom so danes zelo zanimiva predvsem za zbiratelje in nostalgike.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje