Na severovzhodu Brazilije zaradi padavin popustila jezova

Svet 27. Dec 202106:58 > 08:25 0 komentarjev

Na severovzhodu Brazilije sta zaradi močnega deževja in naraslih rek popustila rečna jezova. Tamkajšnje oblasti so uspešno evakuirale prebivalce, prav tako ne poročajo o smrtnih žrtvah ali poškodovanih.

Jezova sta se zrušila v zvezni državi Bahia, kjer že od novembra obilno dežuje. Jez Igua na reki Veruga se je zrušil v soboto zvečer, zaradi česar so oblasti evakuirale tamkajšnje prebivalce. V nedeljo zjutraj je nato popustil še jez v mestu Jussiape, ki leži 100 kilometrov severneje. Oblasti ne poročajo o smrtnih žrtvah ali poškodovanih, so pa zato poškodovani tamkajšnji objekti, cestna infrastruktura in en most, poroča Reuters. 

Guverner zvezne države Bahia Rui Castro je sporočil, da so obilne padavine v zadnjih dveh mesecih prizadele več kot 400 tisoč ljudi, več tisoč prebivalcev iz nekaj več kot 67 mest je evakuiranih. Obilno deževje je od novembra v Bahii zahtevalo 18 smrtnih žrtev. V prestolnici Bahie Salvador je ta mesec zapadlo 250 milimetrov padavin, kar je enako šestkratniku povprečja padavin decembra.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!