Na železniški postaji v Parizu napadalec z “nevarnim predmetom” ranil šest ljudi

Svet 11. Jan 202309:54 > 13:37 0 komentarjev
Benoit Tessier/REUTERS

Na železniški postaji Gare du Nord v Parizu se je zjutraj zgodil napad z "nevarnim predmetom". Napadalec je ranil šest ljudi, od tega enega huje. Policija dogodka ne obravnava kot teroristični napad, temveč kot poskus umora. Natančen motiv za napad pa še ni znan.

Na železniški postaji Gare du Nord v Parizu je okoli sedme ure zjutraj napadalec z nožem ranil šest ljudi, enega od njih huje, poroča Reuters. Napadalca je onesposobila policija, ki je nanj streljala in ga huje ranila. Odpeljan je bil v bolnišnico. Policija dogodka ne obravnava kot teroristični napad, temveč kot poskus umora, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Natančen motiv za napad še ni znan.

Policisti niso bili na dolžnosti, temveč na poti domov

Policisti, ki so napadalca ustrelili in prijeli, niso bili na dolžnosti, saj so se s policijske postaje z vlakom vračali domov. Kljub temu so imeli dovoljenje za uporabo strelnega orožja, je poudaril francoski notranji minister Gerald Darmanin. Dodal je tudi, da napadalec ni uporabil noža, temveč še neznan “nevaren predmet”.

Minister je že pred tem na Twitterju pohvalil “učinkovit in pogumen odziv” policistov. Med ranjenimi je bil sicer tudi pripadnik francoske mejne policije, ki je delal na postaji.

Napadalca so policisti med intervencijo trikrat ustrelili v prsni koš, po prijetju pa so ga odpeljali v bolnišnico, kjer se trenutno še bori za življenje. Natančen motiv za napad še ni znan.

Incident povzročil zamude vlakov

Incident je povzročil hude zamude vlakov v jutranji konici, kljub napadu pa francoski nacionalni železniški prevoznik SCNF ni odpovedal nobenih železniških povezav.

Železniška postaja Gare du Nord velja za najbolj prometno postajo v Evropi, saj prek nje dnevno potuje kar 700.000 ljudi. Predstavlja glavno povezavo med Parizom, Londonom in preostalo severno Evropo. Med drugim je tudi končna postaja povezav Eurostar in Thalys, ki povezujeta Pariz z Veliko Britanijo, Nemčijo, Nizozemsko in Belgijo.

Francija sicer ostaja v stanju povečane varnostne pripravljenosti po vrsti terorističnih napadov leta 2015.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!