Najbolj oblegan kraj na svetu, ki ga je lani obiskalo 105 milijonov ljudi

Potovanja 31. Mar 202405:15 1 komentar
Dobai Mall, Dubaj
Foto: PROFIMEDIA

Ne, to ni Eifflov stolp ali Rim, pač pa največji nakupovalni center na svetu, ki se razprostira na več kot milijon kvadratnih metrih.

Tik ob najvišji stavbi na svetu, Burj Kalifi stoji tudi velikanski nakupovalni center.

Postavili so ga leta 2008, razprostira pa se na 1,2 milijona kvadratnih metrih površine (približno petkrat toliko kot ljubljanski BTC) in velja za največje nakupovalno središče na svetu.

Dubai Mall, kot se imenuje, pa se po trditvah lastnikov lahko ponaša še z enim rekordom. Lani ga je obiskalo 105 milijonov ljudi, kaj naj bi nakupovališče postavilo na vrh najbolj obiskanih krajev na svetu, piše punkufer.hr.

Lanski obisk naj bi bil za 19 odstotkov večji kot leto poprej, ko je gigantski center obiskalo 88 milijonov ljudi, trdi emiratsko multinacionalno podjetje za razvoj nepremičnin Emaar.

“Naš trgovski center uteleša živahni duh mesta in predanost izvrstnosti ter pretvarja vizijo vodstva v resničnost,” je dejal duhovni oče Emaarja Mohamed Alabbar pri predstavitvi poslovnih rezultatov.

V Dubai Mallu je okoli 1.200 trgovin najbolj popularnih in prestižnih svetovnih blagovnih znamk oblačil, obutve, nakita, ur in elektronike.

Lahko si predstavljate, da je nakupovanje v njem lahko več urni dogodek. In če je kupcu potreben odmor si lahko odpočije v eni od dvestotih restavracij, barov, kavarnic in drugih mest. Med njimi je recimo Rainforest Cafe, ki vam s svetlobnimi efekti v urbanem središču pričara vtis, da ste v džungli.

Ena izmed največjih posebnosti nakupovalnega središča je zagotovo monumentalni akvarij s podvodnim živalskim vrtom. Napolnjen je z desetimi milijoni litrov vode, v njem pa prebiva 33.000 živali – od tega 300 morskih psov in raž. Vstopnina? 50 evrov za odrasle.

Dobai Mall, Dubaj Dobai Mall, Dubaj
Foto: PROFIMEDIA
Dobai Mall, Dubaj Dobai Mall, Dubaj
Foto: PROFIMEDIA
Dobai Mall, Dubaj Dobai Mall, Dubaj
Foto: PROFIMEDIA
Dobai Mall, Dubaj Dobai Mall, Dubaj
Foto: PROFIMEDIA
Dobai Mall, Dubaj Dobai Mall, Dubaj
Foto: PROFIMEDIA

Obiskovalci Dubai Malla so tako lokalni prebivalci kot turisti iz vsega sveta, posebej iz Evrope, Kitajske in Indije. Emaar je sporočil, da je samo v prvih dveh mesecih letošnjega leta skozi Dubaj potovalo okoli 20 milijonov ljudi, kar namiguje na to, da bi se rekordna obiskanost lahko nadaljevala tudi letos.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje