Napete enajstmetrovke odločile: prva na svetu je Argentina

Šport 18. Dec 202218:55 0 komentarjev
Argentina
Isabel Infantes/REUTERS

V razburljivem in dramatičnem finalu svetovnega nogometnega prvenstva v Katarju med Argentino in Francijo, ki je v rednem delu in podaljških prinesel izid 3:3, so odločale enajstmetrovke. Slavila je Argentina, Francozi pa se bodo morali sprijazniti s srebrom.

V Argentini slavijo. Njihova nogometna reprezentanca je namreč v finalu svetovnega nogometnega prvenstva po dramatični končnici, podaljšku in enajstmetrovkah premagala francosko in osvojila zlato. Argentinski nogometaši so tako prvi na svetu, francoski pa se bodo morali sprijazniti z uvrstitvijo na drugo mesto.

Argentina je sprva povedla z 1:0 po zadetku Lionela Messija z bele pike v 23. minuti, z 2:0 pa je povedla po zadetku Angela Di Marie v 36. minuti. Nato je suvereno vodila vse do 80. minute, ko so Francozi njihovo vodstvo znižali na 1:2 po uspešno izvedeni enajstmetrovki Kyliana Mbappeja.

Ta je v 82. minuti znova zadel in izenačil na 2:2, to pa je bil tudi rezultat po rednem delu srečanja.

V prvem delu podaljška je rezultat ostal izenačen, vse dokler ni v 109. minuti francoske mreže znova zatresel Messi. V 118. minuti je za Francijo z bele točke znova izenačil Mbappe, kar pomeni, da so o zmagovalcu odločale enajstmetrovke.

Tretje mesto na svetovnem prvenstvu je po zmagi nad Marokom v soboto osvojila Hrvaška.

Več o velikem finalu, ki so ga spremljali na Sportklub, preberite TUKAJ.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!