Našli črno skrinjico strmoglavljenega letala

Svet 23. Mar 202214:24 > 14:46 0 komentarjev
China Eastern Airlines
PROFIMEDIA

Našli so eno od črnih skrinjic letala, ki je v ponedeljek s 132 ljudmi na krovu strmoglavilo na jugu Kitajske, so sporočili iz kitajskega urada za civilno letalstvo. Naprava je tako poškodovana, da za zdaj ne vedo, ali vsebuje podatke o letu ali posnetek zvoka iz pilotske kabine.

Doslej na težko dostopnem hribovitem terenu v bližini Vudžova niso našli preživelih. Pregled območja so danes začasno prekinili zaradi močnega dežja.

Letalo kitajskega prevoznika China Eastern Airlines je bilo v ponedeljek na poti iz Kunminga v Guangdžov, ko je zelo hitro izgubilo višino. Letalo boeing 737-800NG, ki naj bi bilo staro le sedem let, je strmoglavilo na podeželskem območju blizu mesta Vudžov v regiji Guangši. Ob padcu letala je izbruhnil požar. Kaj je vzrok nesreče, ni jasno.

Glede na podatke spletnih strani za sledenje poletom je bilo letalo v zraku nekaj več kot uro. Nato se je v le treh minutah z višine približno 8.800 metrov spustilo na višino manj kot tisoč metrov ter izginilo z radarja.

Letalska družba China Eastern je v ponedeljek potrdila, da je strmoglavljenje terjalo smrtne žrtve, podrobnejših podatkov pa ni podala.

China Eastern Airlines
PROFIMEDIA

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!