Nekdanja hrvaška predsednica ustanovila podjetje. S čim se zdaj ukvarja?

Svet 22. Mar 202312:07 2 komentarja
Kolinda Grabar Kitarović
Profimedia

Nekdanja hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović se je podala v poslovne vode in konec lanskega leta v Zagrebu registrirala podjetje. S kakšnimi dejavnostmi je povezano?

Nekdanja hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović je v Zagrebu registrirala podjetje KGK Advising & Professional Services, d. o. o., v katerem je ustanoviteljica in direktorica. Po poročanju hrvaškega Jutarnjega lista ima novoustanovljena družba sedež na naslovu njenega zagrebškega stanovanja, ki si ga tudi lasti.

Podjetje, ki je bilo po poročanju hrvaškega medija ustanovljeno novembra lani, je registrirano za številne dejavnosti, predvsem tiste, ki so povezane s poslovnim in upravljalskim svetovanjem, raziskavami trga in javnega mnenja, publiciteto in poučevanjem govorne komunikacije. Družba je bila ustanovljena z 2.654 evri osnovnega kapitala.

Grabar Kitarović se na novinarska poizvedovanja o tem, s čim natančno se bo v podjetju ukvarjala, ni odzvala.

Spomnimo sicer, da je eden njenih zadnjih podjetniških angažmajev pritegnil pozornost medijev, saj z nekdanjim predsednikom Stjepanom Mesićem sploh nista vedela, da so ju lastniki podjetja v Angliji vpisali kot direktorja. V podjetju naj bi namreč imela zgolj svetovalno vlogo.

Grabar Kitarović je bila hrvaška predsednica od leta 2015 do leta 2020. Nasledil jo je aktualni predsednik Zoran Milanović.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje