Nekdanji poveljnik ameriške mornarice opisal srečanje z “majhnim, belim” NLP

Svet 26. Jul 202318:22 > 18:38 4 komentarji
NLP
PROFIMEDIA

Ameriški kongres je razpravljal o neidentificiranih letečih predmetih (NLP). Na vprašanja zakonodajalcev so odgovarjali trije nekdanji pripadniki ameriške vojske. Ti trdijo, da so videli NLP in da ameriška vlada prikriva dokaze o tem.

Predstavniški dom ameriškega kongresa je razpravljal o neidentificiranih letečih predmetih (NLP). Na vprašanja zakonodajalcev so odgovarjali trije nekdanji pripadniki ameriške vojske. Razprava je potekala na odboru, pristojnem za nacionalno varnost, mejo in zunanje zadeve.

Na odboru so se osredotočali na poročila o NLP, zakonodajalci iz obeh polov namreč zahtevajo večjo preglednost te dokumentacije. Odbor je prisluhnil trem pričam, ki vedo, kako ameriška vlada obravnava poročila o NLP, poroča BBC. Gre za nekdanjega obveščevalnega uradnika ameriških letalskih sil Davida Gruscha, nekdanjega poveljnika ameriške mornarice Davida Fravorja in nekdanjega mornariškega pilota Ryana Gravesa. Grusch je v preteklosti povedal, da ameriška vlada prikriva dokaze o nezemeljski tehnologiji, Graves in Fravor pa sta trdila, da sta imela neposredna srečanja z NLP.

NLP
PROFIMEDIA

Republikanski predstavnik Tim Burchett je prejšnji teden sporočil, da so priče pozvane k javnemu pričanju, “ker si Američani zaslužijo resnico”. Upajo, da bodo zaslišanja pritisnila na izvršno vejo oblasti, da bo objavila več informacij o NLP.

Gre za redek trenutek strinjanja v polariziranem političnem okolju v kongresu, piše BBC. Današnje zaslišanje je bilo organizirano na podlagi trditev nekdanjega obveščevalca Gruscha, ki je v začetku leta trdil, da ameriška vlada na skrivaj hrani “nepoškodovana in delno poškodovana vozila nezemljanov, vključno z enim, velikim kot nogometno igrišče”.

Pred kongresom je danes več deset ljudi stalo v vrsti, da bi dobili sedeže v dvorani.

Kakšne so izkušnje nekdanjih vojakov z NLP?

Nekdanji mornariški pilot Graves je povedal, da opažanja NLP niso redka, a se o njih premalo poroča. Trdi, da deli vlade vedo o NLP več, kot dajo vedeti. Opisal je tudi svoje srečanje z NLP. Dejal je, da je njegova ekipa leta 2014 v zračnem prostoru ZDA zaznala neznane predmete.

Nekdanji obveščevalni uradnik ameriških letalskih sil Grusch je med zaslišanjem rekel, da je bil v času službovanja v vojski seznanjen z “več desetletij trajajočim programom iskanja in povratnega inženiringa za nesreče NLP”. Pravi, da mu je bil zavrnjen dostop do dodatnih informacij o njem.

Nekdanji poveljnik ameriške mornarice Fravor pa je opisal svoje srečanje z NLP. Rekel je, da je njegova ekipa na radarju zaznala “belo vodo” kljub jasnemu nebu in mirnemu morju. Opisal ga je kot “majhen bel predmet”, ki se je “zelo naglo premikal nad vodo”. Ko so ga poskušali izslediti, je pred njimi hitro pospešil in izginil. Srečanje je zabeležil na 90-sekundnem videoposnetku, vendar incident ni bil nikoli raziskan, je dejal.

David Grusch
PROFIMEDIA

Na vprašanje poslanca Roberta Garcie, ali ima vlada ZDA v lasti NLP, je Grusch odgovoril: “Vsekakor”. Njegove trditve temeljijo na pogovorih z več kot 40 pričami v zadnjih štirih letih.

Republikanec Eric Burlison je Gruscha vprašal, ali je videl Nezemljana ali nezemeljsko plovilo. Na vprašanje je Grusch odgovoril, da to o tem ne more govoriti v javnem okolju. Ta izgovor je bil po poročanju BBC v tem zaslišanju uporabljen že večkrat.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje