Nekdanji španski kralj bo prvič po dveh letih obiskal Španijo

Svet 17. Maj 202217:38 0 komentarjev
Juan Medina/REUTERS

Španijo bo prvič po dveh letih obiskal njen nekdanji kralj Juan Carlos, ki od leta 2020 živi v samoizgnanstvu v Abu Dabiju. Monarh, ki je Španiji vladal med letoma 1975 in 2014, naj bi obiskal mesto Sanxenxo v Galiciji.

Nekdanji španski kralj Juan Carlos bo prvič po dveh letih obiskal Španijo, je sporočil Telmo Martín, župan mesta Sanxenxo v Galiciji, kjer naj bi se 84-letni Juan Carlos udeležil mednarodne regate, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Informacije v španski vladi in kraljevi družini niso potrdili.

Nekdanji monarh sicer zaradi kazenskih ovadb od leta 2020 živi v samoizgnanstvu v Abu Dabiju, v Španiji pa je ostal njegov sin in trenutni španski kralj Felipe VI. in tudi preostali člani kraljeve družine, poroča dpa.

Juan Carlos, ki je bil španski kralj med letoma 1975 in 2014, je avgusta 2020 skrivaj zapustil domovino, da bi “olajšal” Felipejevo delo, saj so se proti nekdanjemu kralju vrstile kazenske ovadbe zaradi domnevno nepravilnih finančnih poslov.

V začetku marca letos, ko so bile vse kazenske preiskave proti njemu umaknjene, je Juan Carlos napovedal, da bo kmalu obiskal Španijo.

Felipe naj bi se strinjal, da se bo z očetom srečal med njegovim naslednjim obiskom, ni pa jasno, ali bo do srečanja dejansko prišlo, še piše dpa.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!