Nemčija bo podaljšala nadzor na meji s Poljsko, Češko in Švico

Svet 25. Okt 202318:11 0 komentarjev
Nemška meja
PROFIMEDIA

Nemčija bo za 20 dni podaljšala stacionarni nadzor na meji s Poljsko, Češko in Švico. Nemčija je zaradi velikega števila prebežnikov nadzor na meji z Avstrijo uvedla že leta 2015.

Nemčija bo stacionarni nadzor na meji s Poljsko, Češko in Švico podaljšala za 20 dni, je danes napovedala nemška notranja ministrica Nancy Faeser.

Nadzor na mejah je Nemčija uvedla 16. oktobra, in sicer za deset dni. Odločitev pa so v Berlinu zagovarjali s tem, da bo nadzor na meji okrepil boj proti nezakonitim migracijam in tihotapljenju ljudi.

Po izteku desetdnevnega roka se bo nadzor podaljšal še za 20 dni, je napovedala Faeser. “Po tem pa bomo preučili razmere in se odločili, ali naj se nadzor podaljša za tri mesece,” je dodala.

Nemčija je zaradi velikega števila prebežnikov nadzor na meji z Avstrijo uvedla že leta 2015. Faeser pa se je dolgo upirala uvedbi stacionarnega nadzora drugod, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po podatkih notranjega ministrstva v Berlinu je policija od začetka januarja do začetka oktobra zabeležila približno 98.000 nedovoljenih prehodov nemške meje. To pomeni, da je letos v Nemčijo brez dovoljenja vstopilo več ljudi kot v celotnem lanskem letu, ko jih je policija zabeležila 91.986.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!