Nemčija za 20 dni podaljšala nadzor na meji s Poljsko, Češko in Švico

Svet 14. Nov 202321:30 1 komentar
NEMŠKA MEJA
Foto: PROFIMEDIA

Nemčija je danes za 20 dni podaljšala nadzor na meji s Poljsko, Češko in Švico, ki ga je uvedla 16. oktobra, je sporočila notranja ministrica Nancy Faeser.

O podaljšanju je že obvestila Evropsko komisijo. Od uvedbe nadzora je nemška policija po podatkih notranjega ministrstva v Berlinu ujela okoli 90 tihotapcev ljudi.

“Naš sveženj stacionarnih in mobilnih ukrepov mejne policije je pomemben za zajezitev nezakonitih migracij v Nemčijo,” je dejala nemška notranja ministrica Nancy Faeser. Ob tem je pojasnila, da Nemčija še naprej vzdržuje tesne stike s sosednjimi državami, da bi bili ukrepi čim bolj učinkoviti na obeh straneh meje, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nemčija je zaradi velikega števila beguncev nadzor na meji z Avstrijo uvedla že leta 2015. Na meji s Poljsko, Češko in Švico pa ga je uvedla 16. oktobra, sprva za deset dni, a ga je nato podaljšala za 20 dni. Kot razlog je navedla boj proti nezakonitemu priseljevanju in tihotapljenju ljudi.

Po podatkih notranjega ministrstva v Berlinu je nemška policija na meji s Poljsko, Češko in Švico od uvedbe nadzora zabeležila približno 6900 nedovoljenih vstopov v državo, navaja dpa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje