Neobičajen prizor: po gozdovih na Poljskem skakljal pobegli kenguru (VIDEO)

Magazin 17. Sep 202311:51 1 komentar
poljska
Posnetek zaslona/Facebook

V gozdovih severovzhodno od poljskega Poznańa je zadnje dni potekala nenavadna iskalna akcija. Iz ograde raziskovalne skupine univerze v Poznańu je namreč pobegnil tri leta star kenguru z imenom Luluś.

“Nenavaden gost v poljskih gozdovih! Med drevesi in gozdnimi potmi se potika kenguru, ki vsekakor ni poljska avtohtona vrsta. In ne, ni prvi april,” so na Facebook zapisali v raziskovalni skupini univerze v poljskem Poznańu. Prav iz njihove ograde je namreč 9. septembra ušel tri leta star Kenguru z imenom Luluś.

Iskalna akcija se je začela, po spletu pa so kmalu zakrožili posnetki nenavadnega obiskovalca gozda. Spodnji video je posnel eden od gobarjev.

Kenguru se je več dni uspešno izmikal prijetju, strokovnjaki pa so obiskovalce gozdov opozarjali, da čeprav je Luluś videti ljubek, je lahko srečanje z njim nevarno. Ne dotikajte se ga in ne približujte se mu, tudi hrane mu ne dajajte, so sporočali v raziskovalni skupini.

“Izogibajte se očesnemu stiku s kengurujem, saj si lahko to razlaga kot grožnjo,” so poudarili. Pohodnike so prav tako prosili, naj imajo pse vse čas na povodcu, saj bi lahko srečanje s kengurujem pripeljalo do nepredvidljivih reakcij obeh živali.

Po več kot tednu dni iskanja ubežnika je raziskovalna skupina na Facebook objavila dobro novico: “Luluś se je vrnil s svoje avanture! Fantastične novice, naš lokalni kenguru je doma. Pravkar uživa že drugi zajtrk v tem dnevu.” In sodeč po posnetkih so ga bili veseli tudi živalski prijatelji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje