Nesreča na festivalu v Španiji zahtevala življenje

Svet 13. Avg 202212:25 > 14:37 0 komentarjev
Valencia, festival
Eva Manez/REUTERS

Močni sunki vetra na festivalu Medusa blizu Valencie v Španiji so povzročili, da se je podrl del odra. Umrl je en človek, več ljudi je utrpelo poškodbe.

Na festivalu elektronske glasbe Medusa blizu španske Valencie je v nesreči izgubila življenje ena oseba, in sicer mladenič v zgodnjih dvajsetih letih, več pa je bilo ranjenih. Močni in po navedbah organizatorjev nepričakovani sunki vetra so okrog 4. ure ponoči namreč podrli del odra.

Tri osebe so bile težje poškodovane, 14 pa jih je utrpelo lažje poškodbe, so še sporočile regionalne reševalne službe. Skupno so obravnavali 40 ljudi.

Na kraj nesreče je hitro prispelo več reševalnih vozil, ki so ranjene osebe odpeljala v štiri bolnišnice.

Španska meteorološka agencija Aemet je sporočila, da so obalno območje ponoči prizadeli topli sunki. To je vremenski pojav, pri katerem močan padajoči zračni tok zadane kopno in se nato razširi v vse smeri.

Valencia, festival
Eva Manez/REUTERS

Veter je poškodoval tudi drugo infrastrukturo, organizatorji pa so prekinili festivalsko dogajanje in izpraznili koncertno prizorišče.

“Smo povsem obupani in užaloščeni zaradi tega, kar se je zgodilo to jutro,” so prek Facebooka sporočili organizatorji festivala.

Festival Medusa je velik festival elektronske glasbe v mestu Cullera, ki leži južno od Valencie. Traja šest dni.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!