Neurja v Italiji: toča, poplave in zemeljski plazovi

Svet 29. Avg 202315:07 0 komentarjev
Starejši gospod čisti po poplavah.
REUTERS

Močno deževje in neurja so danes divjala tudi po različnih delih Italije, sprožila nekaj plazov, toča pa je poškodovala številne strehe. V Benetkah so med drugim aktivirali protipoplavno zaščito, zaradi zemeljskega plazu pa so v kraju Bisuschio evakuirali štiri družine.

Severni in osrednji del Italije so zajele obilne padavine, toča in močni vetrovi. Iz več dežel poročajo o poplavah in zemeljskih plazovih.

Po podatkih lokalnih oblasti je gladina vode v Benetkah v ponedeljek zvečer narasla približno en meter nad običajno vrednostjo. Na treh vhodih v mestno pristanišče so zato aktivirali sistem protipoplavne zaščite Mose. Številni turisti so medtem objavili fotografije delno poplavljenega trga svetega Marka v Benetkah. Čeprav je bil trg poplavljen že drugič v tem mesecu, pa avgustovske poplave v mestu na vodi ostajajo zelo redek pojav.

O poplavah so danes poročali tudi v nekaterih predelih Toskane in Lacija. Med drugim je močno deževje prizadelo Rim in Piso, ob obali Sardinije pa poročajo o valovih, visokih do sedem metrov.

Zaradi zemeljskega plazu v kraju Bisuschio so reševalci evakuirali štiri družine. V pokrajini Lecce je padala toča v velikosti teniških žogic, ki je poškodovala številne strehe in avtomobile, navaja italijanska tiskovna agencija Ansa.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!