Neurja zajela Južno Tirolsko: odnašalo mostove, zgradbe in ceste prekrilo blato

Svet 30. Jul 202313:20 0 komentarjev
Neurja v Južni Tirolski
LFV Südtirol, UVF Alto Adige/TWITTER

Huda neurja z obilnim dežjem in nevihtami so v soboto zvečer zajela Južno Tirolsko in v nekaterih delih te najsevernejše italijanske pokrajine povzročila veliko gmotno škodo. Deroča voda je odnašala mostove, pod gorskim prelazom Gardena v Dolomitih pa se je sprožil zemeljski plaz in zasul več vozil.

Sobotno neurje je znova razdejalo del Italije. Z Južne Tirolske med drugim poročajo o naraslih rekah in potokih, ki so odnesli številne mostove.

Tri kilometre pod gorskim prelazom Gardena vzhodno od Bolzana je ogromen plaz proda zasul več vozil na parkirišču in za seboj pustil sledi uničenja.

Po navedbah gasilcev ni bil nihče poškodovan.

Več cest in zgradb ujetih v blatu

Na video posnetkih, objavljenih na družbenih omrežjih, je videti, kako se je potok Furkelbach razvil v veliko poplavo in odnesel tri mostove.

Več cest in zgradb na območju je ostalo ujetih zaradi naplavin in blata, so davi sporočili gasilci na Južnem Tirolskem.

Neurja v Južni Tirolski
LFV Südtirol, UVF Alto Adige/TWITTER

V dveh urah 50 litrov vode

V Pustriški dolini je v dveh urah na kvadratni meter padlo 50 litrov vode. Zabeležili so tudi 500 strel, je na Twitterju zapisal vremenoslovec Dieter Peterlin, ki, kot je dodal, naslednjo nevihtno fronto pričakuje od torka.

Neurja v Južni Tirolski
LFV Südtirol, UVF Alto Adige/TWITTER

Silovita neurja so bila kratka in močna, gasilske enote pa so ponekod na prizadetih območjih posredovale več ur. Medtem je davi že steklo odstranjevanje posledic neurja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!