Neurje z uničujočimi vetrovi v Avstraliji zahtevalo več življenj

Svet 27. Dec 202309:18 0 komentarjev
NEURJE - Avstralija
Foto: REUTERS

Neurje z uničujočimi vetrovi, ki je v ponedeljek in torek prizadelo vzhodno obalo Avstralije, je po podatkih policije v zveznih državah Viktorija in Queensland zahtevalo najmanj devet življenj.

Neurje je prevračalo čolne, povzročalo nenadne poplave in celo rušilo betonske daljnovode, več kot 80.000 gospodinjstev pa je še vedno brez elektrike.

Predstavnica policije zvezne države Queensland Katarina Carroll je danes sporočila, da so med mrtvimi tudi trije moški, ki so bili na jahti, ki se je med neurjem v torek prevrnila blizu Brisbanea. Na 12-metrski jahti je bilo skupno enajst moških, ki so bili na ribiškem izletu, ko jih je zajelo neurje in jahto prevrnilo. Preostalih osem so iz morja rešili in jih odpeljali v bolnišnico, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Med žrtvami tudi devetletna deklica

Med žrtvami neurja je bila tudi devetletna deklica, ki so jo v torek v predmestju Brisbanea odnesle poplavne vode, za 59-letno žensko pa je bilo usodno padlo drevo.

V Viktoriji so v torek zvečer našli truplo ženske, ko je poplavilo kamp v kraju Buchan, za moškega v kraju Caringal pa je bila usodna veja, ki je padla z drevesa.

V Queenslandu je brez električne energije še vedno več kot 80.000 gospodinjstev.

Vladni meteorološki urad je opozoril, da obalne regije v Queenslandu še vedno ogrožajo nevarne nevihte, življenjsko nevarne poplave, toča in uničujoči vetrovi.

Na zahodu Avstralije pa se medtem soočajo s hudo sušo in gozdnimi požari, v katerih je umrl gasilec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!