Silovito neurje v Italiji terjalo smrtno žrtev, več oseb poškodovanih

Svet 24. Jul 202317:43 > 23:01 0 komentarjev
Posledice neurja v Italiji.
Posledice neurja v Italiji. (Foto: Jessica Trabucchi/via REUTERS)

Milano je danes zajelo silovito neurje, ki je povzročilo veliko škodo in motnje v prometu. V treh ločenih nesrečah so se zaradi padca drevesa na vozila poškodovale tri osebe, vsaj ena oseba je izgubila življenje.

Malo pred drugo uro je močan vrtinec prešel italijansko mesto Milano ter povzročil veliko škodo.

Za posledicami neurja je življenje izgubila 58-letna ženska, na katero je padlo drevo.

V Milanu pa so se v ločenih nesrečah med neurjem poškodovale tri osebe. Vse so se vozile v avtomobilih, na katerih so se podrla drevesa. Italijanska gasilska centrala je zaradi novega vala slabega vremena, zlasti na severnozahodnem območju mesta Milano, v slabi uri prejela več kot sto klicev.

Posledice neurja v Italiji.
Posledice neurja v Italiji. . (Foto: Jessica Trabucchi/via REUTERS)

Podzemna železnica ponekod zaprta

Zaradi slabega vremena je prometna infrastruktura utrpela več poškodb, vlaki po Lombardiji pa imajo več kot enourne zamude. Podrto drevje pa je oviralo tudi promet po milanskih ulicah ter ponekod poškodovalo električno omrežje.

Kot poroča italijanski časnik La Repubblica, je bila zaradi podrtih dreves na nekaterih odsekih zaprta milanska podzemna železnica. Letalo družbe Delta, ki je vzletelo z milanskega letališka in je bilo namenjeno na letališče JFK v New Yorku, pa je bilo preusmerjeno na rimsko letališče, kjer je varno pristalo. Kot poroča Rai News, je letalo sicer utrpelo nekaj škode, a so se vsi potniki lahko varno izkrcali.

Italijanska tiskovna agencija Ansa poroča tudi o številnih poplavah. Reševalci milanske gasilske brigade so tako med drugim rešili moškega, ki je bil ujet v svoji poplavljeni garaži.

Predstavniki civilne zaščite Lombardije so sicer sporočili, da višina vodotokov ostaja pod alarmnimi mejami, z izjemo rek Seveso in Lambro, ki že poplavljata.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!