Nov incident v Srbiji: učenec v šolo prinesel plastično pištolo

Svet 04. Maj 202311:22 1 komentar
učilnica
PROFIMEDIA

Le dan po strelskem napadu, v katerem je umrlo osem učencev in varnostnik, je v Obrenovcu v Srbiji 14-letni učenec v osnovno šolo prinesel plastično pištolo.

Le dan po strelskem napadu, v katerem je v beograjski osnovni šoli Vladislava Ribnikarja umrlo osem učencev in varnostnik, Srbijo pretresa nov incident. Eden od učencev v osnovni šoli v Obrenovcu je s sabo prinesel plastično pištolo, poročajo srbski mediji.

Kot piše medij, je učitelj učence po minuti molka – s katero so se spomnili žrtev sredine tragedije – za nekaj trenutkov pustil same, da bi preveril, ali so vsi otroci vstopili v razred.

V tem času je 14-letnik iz svojega nahrbtnika izvlekel plastično pištolo in jo pokazal prijatelju. Ta mu jo je nato vzel, najverjetneje jo je želel vreči v koš za smeti, navajajo mediji.

Nato se je vpletel še tretji učenec, ki je vzel pištolo drugemu učencu in z njo začel mahati pred sošolci.

Na dogodek se je takoj odzval tudi šolski varnostnik, obveščeni pa so bili tudi razredničarka, psihologinja in socialna služba. Kot poroča Telegraf, so policisti na policijsko postajo privedli tako dečka, ki je v šolo prinesel plastično pištolo, kot njegovega očeta.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje