Osrednji del Turčije stresel nov potres

Svet 25. Feb 202313:56 0 komentarjev
Adana, potres v Turčiji
Škoda po februarskih potresnih sunkih (FOTO: Emilie Madi/REUTERS)

Osrednji del Turčije je stresel potres z magnitudo 5,3. O žrtvah ali gmotni škodi ne poročajo. Žarišče potresa je bilo približno 350 kilometrov zahodno od območja, ki ga je v začetku meseca stresel rušilni potres.

Pokrajino Nigde v turški osrednji regiji Anatolija je danes stresel potres z magnitudo 5,3, so sporočile pristojne lokalne oblasti. Žarišče potresa je bilo približno 350 kilometrov zahodno od območja na turško-sirski meji, ki ga je v začetku meseca opustošil silovit potres z magnitudo 7,8.

Preberite še: Se potresna aktivnost povečuje tudi na območju Slovenije?

O morebitnih žrtvah ali škodi zaenkrat ni poročil, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pred tem so v Turčiji, vključno z nedavno najbolj prizadetim jugovzhodom, od petka zvečer zaznali najmanj sedem potresnih sunkov z magnitudo 4, navaja turški urad za obvladovanje naravnih nesreč (Afad).

Zadnji niz potresov sledi uničujočemu tresenju tal na območju na meji med Turčijo in Sirijo, ki je 6. februarja terjalo več kot 50.000 življenj, od tega večino v Turčiji. Potresu je doslej v enajstih turških pokrajinah sledilo več kot 9000 popotresnih sunkov. Ti naj bi se nadaljevali še naslednji dve leti, navaja Afad.

Poškodbe je glede na vladne podatke utrpelo več kot 173.000 stavb, skoraj dva milijona ljudi sta ostala brez strehe nad glavo.

Preberite še: Ekipa N1 v Turčiji posnela “čudež”: po 6 dneh iz ruševin rešena ženska (VIDEO)

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!