Nov strelski napad v ZDA: študent na avtobusu ubil tri člane nogometne ekipe

Svet 14. Nov 202218:40 0 komentarjev
Strelski pohod študenta v Virginiji
PROFIMEDIA

V strelskem napadu v ameriški zvezni državi Virginija so v nedeljo umrle tri osebe, dve pa sta bili ranjeni. Streljal je študent, ki je po napadu pobegnil, policija ga je po iskanju zjutraj prijela.

V strelskem napadu v bližini parkirne garaže univerze Virginija v Charlottesvillu v ameriški zvezni državi Virginija so v nedeljo pozno zvečer po krajevnem času umrle tri osebe, dve pa sta bili ranjeni. Streljal je študent, ki je po napadu pobegnil, policija ga je po iskanju čez noč zjutraj prijela.

Vsa predavanja na univerzi Virginija so bila po napadu odpovedana, rektor Jim Ryan pa je identificiral napadalca. Šlo je za študenta, 22-letnega Christopherja Darnella Jonesa mlajšega. Ta je streljal na avtobusu, ki je študente z izleta peljal nazaj na univerzo. Pri tem je ubil tri člane univerzitetne ekipe v ameriškem nogometu.

Dostop do kraja incidenta so zjutraj blokirala policijska vozila, šolski uradniki in policisti so študente pozvali, naj se skrijejo, iz zraka so območje prečesavali helikopterji, policisti pa so preplavili okolico univerze v iskanju oboroženega in nevarnega študenta.

Vodja univerzitetne policije Tim Longo je na novinarski konferenci povedal, da bodo strelca obtožili treh nenaklepnih umorov, ki jih je izvedel s pištolo. Motiva za napad ni razkril.

Longo je dodal, da so osumljenca zaradi prijave, da naj bi imel pištolo, preiskovali že septembra. Oseba, ki ga je prijavila, pištole dejansko ni videla in drugih groženj ni bilo, zato so ga takrat pustili pri miru, je pojasnil.

Rektor univerze Ryan pa je sporočil, da je Jones mlajši ustrelil študenta drugega letnika Devina Chandlerja, študenta tretjega letnika Lavela Davisa in študenta četrtega letnika D’Seana Perryja. Imen dveh ranjenih ni razkril. Oba sta v bolnišnici, eden v kritičnem stanju. “Gre za žalosten, šokanten in tragičen dan za našo skupnost. Še vedno nimamo povsem jasne podobe o okoliščinah in motivu,” je dejal.

Avtobus, na katerem se je zgodilo streljanje
PROFIMEDIA

Motiv za strelski napad v Virginiji tako še ni znan, do njega pa je prišlo ravno med preiskavo smrti še štirih študentov na univerzi v zvezni državi Idaho, katerih trupla so odkrili v nedeljo v hiši blizu študentskega naselja. Podrobnosti še niso znane.

Zvezna država Virginija je bila sicer pred leti prizorišče enega najbolj smrtonosnih strelskih napadov v ZDA, ko je aprila 2007 duševno moteni študent pobil 27 svojih kolegov in še pet zaposlenih na univerzi Virginia Tech v Blacksburgu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!