Nova fotografija princese, kraljeva družina spreminja taktiko

Magazin 02. Maj 202413:44 3 komentarji
Princesa Charlotte
Princesa Charlotte praznuje svoj deveti rojstni dan. (Foto: Zajem zaslona/X)

Britanski princ William in valižanska princesa Kate Middleton sta ob devetem rojstnem dnevu princese Charlotte na družbenih omrežjih objavila fotografijo nasmejane slavljenke. CNN poroča, da je kraljeva družina po aferi, ki jo je sprožila digitalno obdelana fotografija valižanske princese s svojimi otroki, spremenila način objavljanja fotografij oziroma obveščanja javnosti. Pred tem je namreč Kensingtonska palača portret poslala medijem pod embargom, da bi se tisk lahko pripravil na njegovo objavo.

Rojstnodnevno fotografijo male princese Charlotte sta zakonca britanski princ William in valižanska princesa Kate Middleton objavila na svojih uradnih profilih in pripisala “Hvala za vsa vaša prijazna sporočila”.

Fotografijo deklice je v minulih dneh v Windsorju posnela njena mama Kate, ki je znana po tem, da se ljubiteljsko ukvarja s fotografiranjem.

Charlotte je za očetom in starejšim bratom princem Georgeom tretja v vrsti za prestol. In čeprav je ena mlajših članov družine, je njena mama leta 2017 razkrila, da je ona “tista, ki je glavna”. Nazadnje je bila v javnosti videna med tradicionalnim božičnim sprehodom britanske kraljeve družine do cerkve na posestvu Sandringham v Norfolku.

Fotografija princese je sicer že druga fotografija, ki sta jo zakonca objavila v zadnjem tednu. Minuli teden sta objavila fotografijo princa Louisa, ki je praznoval svoj šesti rojstni dan, tako pa nadaljevala s tradicijo, da vsako leto ob rojstnih dnevih svojih otrok objavita njihove portrete.

Nepristnost, teorije zarot in spremembe

CNN poroča, da je kraljeva družina po aferi, ki jo je sprožila digitalno obdelana fotografija valižanske princese z otroki, spremenila način objavljanja fotografij oziroma obveščanja javnosti. Pred tem je Kensingtonska palača poslala portret medijem pod embargom, da bi se tisk lahko pripravil na njegovo objavo. Po razburjenju, ki ga je v javnosti sprožila obdelana fotografija, pa je palača svojo taktiko spremenila. Zdi se, da Kensingtonska palača na tak način prevzema nekaj nadzora, saj se zaveda, da bo kakršen koli dodaten občutek nepristnosti med ljudmi sprožil ponovne teorije zarote, kot se je to zgodilo nazadnje, še poroča CNN.

Spomnimo, začetek leta 2024 je bil za britansko kraljevo družino težak. Po daljši odsotnosti in premnogih teorijah zarot se je konec marca oglasila valižanska princesa Kate in razkrila, da se zdravi zaradi raka. Zdravniki so med zdravljenjem povečane prostate raka odkrili tudi pri kralju Karlu III.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje