Fotografija Kate z otroki: agencije so jo umaknile, ker je “nekaj resno narobe”

Svet 11. Mar 202406:18 1 komentar
Prva uradna fotografija princese Kate Middleton po operaciji
Prva uradna fotografija princese Kate Middleton po operaciji (Foto: KensingtonRoyal/X)

Najnovejša fotografija valižanske princese ima že na prvi pogled nekaj motečih elementov, ob dodatnem pregledu pa so se nekatere svetovne agencije odločile, da jo umaknejo.

Kensingtonska palača je v nedeljo, ko Velika Britanija praznuje materinski dan, objavila prvo uradno fotografijo Kate Middleton po njeni operaciji januarja letos. Na njej je valižanska princesa s princem Georgeem, princeso Charlotte in princem Louisom. Na fotografiji presenetljivo ni njenega moža, valižanskega princa Williama. Po spletu pa so se hitro pojavili dvomi o pristnosti fotografije.

Da je s fotografijo nekaj narobe, je potrdila tudi odločitev več tiskovnih agencij, med njimi Getty, Reuters, Associated Press in AFP. Te so jo le nekaj ur po objavi umaknile, ker je vidno popravljena, zato ni ustrezala uredniški politiki agencij, piše CNN. “Po analizi se je izkazalo, da je bila fotografija valižanske princese in njenih otrok spremenjena in posledično umaknjena,” je sporočila agencija Associated Press. Podobno so ugotavljale tudi druge agencije, ki še preučujejo, kako, zakaj in kdo je spreminjal fotografijo.

Številni so poudarili, da agencije ne umikajo fotografij zlahka, kar kaže, da je z njo “nekaj resno narobe”.

Na fotografiji izstopa več podrobnosti, ki potrjujejo dvome o pristnosti. Med njimi je denimo del rokava princese Charlotte, nenavaden položaj prstov desne roke princa Louisa in manjkajoč del zadrge na jakni Kate Middleton.

Fotografija, katere namen je bil prekiniti več tednov intenzivnih javnih špekulacij in ustvarjanja teorij zarot o zdravstvenem stanju valižanske princese, je tako te le še povečala. Se je pa medtem oglasila Kate in razložila, kaj je v ozadju sporne fotografije. Sporočila je, da se občasno ukvarja z amaterskim urejanjem fotografij, in se opravičila za zmedo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje