Napeto pred Đokovićevim hotelom, posredovala je policija

Šport 07. Jan 202212:05 > 14:56 1 komentar
Migranti in Đoković
Profimedia

Novak Đoković je še vedno v migrantskem hotelu v avstralskem Melbournu, kjer čaka na odločitev sodišča glede pritožbe na ukinitev vizuma, ki mu je bil prvotno izdan za udeležbo na Odprtem prvenstvu Avstralije. Pred hotelom, kjer je nastanjen, pa je prišlo do konflikta med njegovimi podporniki in aktivisti za pravice migrantov.

Srbi, ki so prišli podpret prvi teniški lopar sveta Novaka Đokovića pred hotel za migrante, v katerem je nastanjen, so se zapletli v konflikt z aktivisti, ki se zavzemajo za pravice migrantov.

Noletovi oboževalci so razvili veliko zastavo z njegovo podobo in sporočilom podpore, aktivisti pa so s psovko sporočili, da Đoković ni dobrodošel.

Na transparentih so se znašli napisi, kot so: “Begunci so dobrodošli, Đoković ni” in pa “Boste pozabili na naše prijatelje, ko Đoković odide s svojim privatnim letalom?”.

Ko so s transparenti prišli do srbskih navijačev, ki so na pravoslavni božič prišli izrazit podporo teniškemu igralcu, je prišlo do spopada, zaradi česar je morala posredovati policija.

Đoković in srbski navijači Đoković in srbski navijači
Migranti in Đoković Migranti in Đoković
Profimedia

Pred hotelom se ljudje, ki podpirajo migrante, med katerimi je tudi veliko takih, ki tam bivajo že več let, zbirajo že dva dni.

Včeraj so se protestniki v nekem trenutku povzpeli tudi na del nad vhodom v hotel, na kar so se odzvali organi pregona. Temu je sledil fizični spopad protestnikov in policije, ki je na koncu aretirala več ljudi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje