Nove funkcije, ki jih uporabniki iPhonov lahko pričakujejo s ponedeljkom

Svet 11. Sep 202218:22 0 komentarjev
iphone, apple, ios 16
PROFIMEDIA

Podjetje Apple je med predstavitvijo novega iPhona 14 predstavil tudi nekaj posodobitev operacijskega sistema iOS. Prihajajo nekatere nove funkcije, ki so jih uporabniki iPhonov že dolgo pričakovali.

Novi iOS 16 bo uporabnikom dostopen od ponedeljka in bo vseboval kar nekaj izboljšav, vendar pa ga ne bodo mogli namestiti vsi uporabniki. Novo posodobitev si bodo lahko namestili le uporabniki iPhonov, katerih modeli so novejši od iPhona 8.

Kaj se torej spreminja?

Zaklenjen zaslon

Novi zaklenjeni zaslon ponuja različne teme in interaktivna ozadja ter možnost spreminjanja pisave datuma in časa. Pod uro bo dodanih tudi nekaj novih pripomočkov. Zaklenjen zaslon bodo uporabniki lahko po novem popolnoma prilagodili svojim željam.

Obvestila

Obvestila ne bodo več zasedla celotnega zaslona, temveč zgolj njegov spodnji rob. Apple prav tako dodaja tudi izboljšavo tako imenovanih “obvestil v živo”. Obvestila aplikacij, namenjenih denimo spremljanju športnih tekem ali sledenju naročenih taksijev, se bodo tako pojavila na dnu zaslona in se nenehno posodabljala.

Sporočila

Novi iOS 16 s seboj prinaša dolgo pričakovane nove možnosti za iMessage. Sporočila bo mogoče, tudi po tem ko so bila že poslana, urediti ali preklicati, mogoče pa bo tudi označiti sporočilo kot neprebrano. Nove funkcije se nanašajo zgolj na Applova sporočila iMessage in ne na SMS-e.

Skupno gledanje in poslušanje

Apple je dodal tudi funkcijo “SharePlay”, ki omogoča gledanje filmov skupaj s prijatelji ali poslušanje glasbe s skupnimi kontrolami predvajanja.

Kaj je še novega?

To pa niso vse novosti. Med drugim bo aplikacija Fotografije zaznala podvojene fotografije, uporabniki bodo lahko po novem kopirali besedilo z videoposnetkov in v brskalniku Safari združili več zavihkov. Apple je dodal novo aplikacijo “Fitness” in nove možnosti za način Osredotočanje ter izboljšal zasebnost in varnost ter aplikacijo Novice. V Applovi elektronski pošti bo prav tako omogočen preklic pošiljanja elektronskega sporočila, pošto pa bo mogoče učinkoviteje razporejati in jo iskati glede na priloge in pošiljatelje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!