Novi zračni napadi na Rusijo. Razbitine padle na razstavni center v Moskvi

Svet 18. Avg 202306:57 17 komentarjev
Zračni napad na Rusijo
Shamil Zhumatov/REUTERS

Ukrajina je ponoči z brezpilotniki znova napadla Rusijo, trdijo v Moskvi. Ruska zračna obramba je sestrelila brezpilotna letala nad Moskvo in Črnim morjem.

Po poročanju ruske oblasti je sistem zračne obrambe ponoči nad Moskvo sestrelil ukrajinsko brezpilotno letalo, njegovi ostanki so padli na gospodarsko razstavišče Expo v središču Moskve, piše BBC.

Na nepreverjenih posnetkih na družbenih medijih je bilo videti, kako se na nočno nebo nad Moskvo dviga gost siv dim.

Ukrajina napada še ni komentirala.

Župan Sergej Sobjanin je povedal, da je zračna obramba sestrelila dron. Padel je na nestanovanjsko stavbo v Moskvi, kjer so številne vladne stavbe.

Rusko obrambno ministrstvo je na Telegramu še zapisalo, da ostanki niso povzročili požara in da nihče ni bil poškodovan.

Zračni napad na Rusijo Zračni napad na Rusijo
Shamil Zhumatov/REUTERS
Zračni napad na Rusijo Zračni napad na Rusijo
Shamil Zhumatov/REUTERS

Nekaj ur pred napadom na Moskvo je Rusija po lastnih navedbah preprečila ukrajinski napad z brezpilotnim letalom na svoje vojaške ladje v Črnem morju. Kot je sporočilo obrambno ministrstvo v Moskvi, so patruljne ladje mornarice v četrtek pozno zvečer uničile dron 237 kilometrov jugozahodno od Sevastopola, oporišča črnomorske flote na Krimskem polotoku, ki si ga je Rusija priključila leta 2014.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje