Ob japonski obali pogrešajo ladjo s 26 potniki

Svet 23. Apr 202220:22 > 20:33 0 komentarjev
Hokaido
Kyodo/via REUTERS

Reševalci na Japonskem iščejo izletniško ladjo, na kateri je bilo 26 ljudi, potem ko je ta poslala signal za pomoč z opozorilom, da se potaplja, je sporočila obalna straža. Posadka ladje Kazu 1 je obalni straži sporočila, da je v ladjo vdrla voda, potem ko so jo zajeli visoki valovi.

Ladja Kazu 1 je plula v hladnih in razburkanih vodah na severu japonske prefekture Hokaido, ko je obalni straži danes poslala signal, da se potaplja, je sporočila japonska radiotelevizija NHK. Kasneje so stik z ladjo izgubili, zato je obalna straža sprožila iskalno akcijo, v kateri sodelujejo helikopter in več čolnov.

Predstavnik lokalne obalne straže je potrdil, da so reševalci oblikovali delovno skupino za reševanje in iskanje pogrešanih, ni pa želel potrditi drugih podrobnosti o nesreči. Lokalni mediji so poročali, da je bilo na ladji 24 potnikov, med njimi dva otroka, in dva člana posadke. Ladja je nazadnje oddajala signal na skrajnem severovzhodnem koncu otoka Hokaido, kjer se temperature ponoči gibljejo okoli ničle.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!