Oboroženi napadalec streljal na moldavskem letališču in ubil dva človeka

Svet 30. Jun 202320:40 0 komentarjev
Letališče v Moldaviji - streljanje
PROFIMEDIA

Na letališču v moldavski prestolnici Kišinjov je oboroženi napadalec začel streljati, pri čemer sta bila ubita dva človeka, eden pa ranjen.

Na letališču v moldavski prestolnici Kišinjov je danes oboroženi napadalec začel streljati, pri čemer sta bila ubita dva človeka, eden pa ranjen. Napadalca je ustavila policija, ki ga je aretirala. V policijski operaciji je bil ranjen in je trenutno na zdravljenju, poročajo tuje tiskovne agencije.

Moldavski premier Dorin Recean je na družbenem omrežju Facebook sporočil, da je bil napadalec 43-letni državljan Tadžikistana.

Ob tem je premier potrdil poročanje medijev, da so napadalcu, ki je na letališče prispel z letalom iz Turčije, zavrnili vstop v državo. Ko je bil v spremstvu obmejnih policistov, da bi zapustil državo, je enemu od njih vzel pištolo in začel streljati. Ubil je dva človeka, od tega enega policista, en potnik pa je bil v napadu ranjen.

Policisti so napadalca nato obvladali, pri čemer so ga ranili.

Premier je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP še pojasnil, da proti napadalcu poteka preiskava zaradi terorističnega dejanja, v katerem je ubil več ljudi.

Predsednica države Maia Sandu pa je sporočila, da so moldavske oblasti po streljanju v stanju visoke pripravljenosti.

Letališče so so po incidentu evakuirali in odpovedali vse polete. Po navedbah moldavskega notranjega ministrstva so policisti na letališču že vzpostavile red, a je letalski promet še vedno oviran, še poroča AFP.

Letališče v Moldaviji - streljanje
PROFIMEDIA

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!