Odisejada mladenke: jezik ji je počrnel in komaj je preživela

Svet 12. Sep 202320:02 0 komentarjev
Caitlin Alsop
comatoconfidence/Instagram

Caitlin Alsop je uživala v mirni večerji s prijatelji, ko se je njeno življenje nemudoma obrnilo na glavo.

Ko se je vrnila z večerje s prijatelji, je 27-letno Caitlin Alsop začel boleti jezik. Sprva je mislila, da se je ugriznila, a je v nekaj urah tako zatekel, da je težko dihala in ni mogla govoriti.

Zato je obiskala bolnišnico, kjer so otekel jezik pripisali hudi alergijski reakciji. “Počitila sem se precej slabo in izčrpano. Moje dihanje je bilo plitko,” je opisala. A da bi šlo za alergijsko reakcijo, se ji je zdelo neobičajno. “Vendarle nisem jedla ničesar nenavadnega,” je dodala. V bolnišnici so ji dali adrenalin in steroide, kljub temu pa se je njeno stanje še naprej hitro slabšalo.

“Moja koža je postala rdeča in modra ter se začela luščiti. Moja mama pravi, da sem bil videti kot goreča mikrovalovna pečica. Nato je moj jezik počrnel. Zdravniki so govorili o amputaciji. Poskušali so ugotoviti, kaj se dogaja,” je opisala Caitlin, ki je pred štirimi leti doživel agonijo.

Zdravnikom kar nekaj časa ni uspelo ugotoviti vzroka za njeno stanje. Nato je eden izmed anesteziologov pomislil, da bi lahko šlo za Ludwigovo angino. Gre za redko okužbo čeljusti, ki jo lahko povzroči vnet modrostni zob, vodi pa lahko tudi v sepso.

“Bil je samo moj zob,” je povedala 27-letna Avstralka in dodala, da je zaradi tega skoraj umrla. Da bi ji rešili življenje, so jo morali zdravniki spraviti v umetno komo, njeno zgodbo povzema portal news.com.au. “Morali so me priključiti na aparat za ohranjanje življenja, da moji organi ne bi odpovedali.”

Ko se je zbudila iz kome, je bila hvaležna, da je preživela in dobila drugo priložnost. “Tega ne morem opisati. Občutek, da lahko spet diham, vidim in slišim. Spet sem se počutila kot otrok. Bilo je, kot da bi se prerodila,” je rekla Caitlin Alsop. Zdaj želi javnost opozoriti na nevarnost sepse, ki se lahko tiho prikrade. Sepsa je infekcijska bolezen, ki jo sproži okužba, in ogroža življenje bolnika.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!