Orban bo podprl bosanske Srbe s 100 milijoni evrov

Svet 22. Dec 202110:52 > 11:19 3 komentarji
Milorad Dodik in Viktor Orban
N1

Madžarski predsednik vlade Viktor Orban je v torek dejal, da bo Madžarska bosanskim Srbom zagotovila 100 milijonov evrov denarne pomoči, in bo osebno odpravil sankcije proti srbskemu članu predsedstva BiH Miloradu Dodiku.

Madžarska bo Republiki Srbski v Bosni in Hercegovini (BiH) zagotovila 100 milijonov evrov denarne pomoči, je po poročanju N1 BiH v torek potrdil madžarski predsednik vlade Viktor Orban.

Novinarjem je dejal, da bo finančno podprl bosanske Srbe in osebno odpravil sankcije proti srbskemu članu predsedstva BiH Miloradu Dodiku.

Orban je Srbijo in Republiko Srbsko označil za “ključ stabilnosti Zahodnega Balkana” in novo nemško vlado pozval, naj regijo priključi Evropski uniji (EU), ne pa da jo kaznuje, kar po njegovih besedah lahko pripelje “do še večjih težav”, poroča N1 BiH.

Izziv integracije BiH zaradi muslimanov?

S tem je madžarski premier v celoti podprl Dodika. Označil ga je za demokratično izvoljenega politika, zahodne sile pa opozoril, da bi bil “njegov eksorcizem” nevaren.

Dodik je v preteklosti že večkrat grozil z odcepitvijo od BiH.

To ni bila edina torkova kontroverzna izjava madžarskega premierja. Med drugim je dejal, da je izziv integrirati BiH v EU, saj gre za državo z dvema milijonoma muslimanov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje