Osupljiva plaža, ki je dolga le nekaj metrov: rezervacija je obvezna

Potovanja 11. Jul 202309:26 5 komentarjev
PROFIMEDIA

Na italijanskem Magdalenskem otočju pri Sardiniji leži zgolj nekaj metrov dolga rajska plaža, ki je skrita pred radovednimi pogledi. Plažo, ki jo zaradi turkiznega morja in peska mnogi primerjajo s Tahitijem, lahko dnevno obišče največ 60 oseb dnevno.

Na otoku Caprera, ki je del Magdalenskega otočja v Tirenskem morju, leži prav posebna plaža, ki jo zaradi videza mnogi primerjajo s plažami v Polineziji.

Calla Coticcio je obdana s turkiznim morjem in drobnim belim peskom, klifi in rastlinjem, idealna je za potapljanje in občudovanje sredozemske pokrajine — in kar je še bolje, skrita je pred radovednimi pogledi.

Italijani so namreč pred časom zaostrili pravila.

Dnevno jo lahko obišče le 60 ljudi, ki morajo obisk rezervirati vnaprej preko lokalnega vodnika. Uvedli so tudi denarno nadomestilo za obisk v višini treh evrov. Če se na plažno odpravite na lastno pest, pa vam grozi globa v višini med 500 in 3.500 evrov, piše Punkufer.

Otok Caprera je del zaščitenega območja nacionalnega parka La Maddalena, nanj pa se je v pokoju umaknil slavni general Giuseppe Garibaldi.

PROFIMEDIA
PROFIMEDIA
PROFIMEDIA
PROFIMEDIA
PROFIMEDIA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje