Otok, ki privablja digitalne nomade

Svet 13. Nov 202120:57 0 komentarjev
Malta
Profimedia

Po tem, ko je Malta poletno turistično sezono po epidemiji koronavirusa reševala z denarnimi nagradami, tokrat nagovarja "digitalne nomade". Popotnikom, ki združujejo potovanja z delom na daljavo, ta mediteranska država, znana po toplih dnevih in modrem morju, nudi posebna dovoljenja za delo.

Sicer majhna mediteranska država je do pandemije koronavirusa pristopila odgovorno. Polno cepljenih je 81 odstotkov prebivalcev Malte. Zato je mogoče verjeti, da se ji bo  uspelo izogniti jesenskemu valu epidemije, poroča BBC.

Malta je pripravljena na nove obiskovalce, cepljeni jo lahko obiščejo brez karantene.

Posebno dobrodošlico pa je Malta pripravila tistim, ki bodo izkoristili možnost dela na daljavo. Tako imenovanim digitalnim nomadom, ki združujejo delo na daljavo in ljubezen do potovanj, je Malta ponudila posebno dovoljenje za bivanje. Na Malti, ki slovi  po prijetni klimi, sončnih dnevih in modrem morju, bodo lahko digitalni nomadi prebivali eno leto. Dovoljenje bodo nato morali podaljšati, poroča BBC.

Malta
Profimedia

Kako pridobiti dovoljenje za bivanje na Malti? Kandidati bodo morali dokazati, da lahko delajo na daljavo za delodajalca ali samostojno ponujajo storitve. Mesečno pa morajo zaslužiti vsaj 2700 evrov.

Malta ponovni zagon turizma spodbuja tudi s finančnimi nagradami gostom. Dopustniki, ki bodo na Malti bivali vsaj tri noči, država plača 200 evrov, porabijo jih lahko za plačilo hotelske sobe ali drugih storitev.

Malta se pri spodbujanju turizma osredotoča tudi na zelene oziroma okolju prijazne alternative. Hotele spodbuja k uporabi trajnostnih načinov mobilnosti, kot so kolesarjenje, uporaba električnih vozil in avtobusov. Številni gostinski ponudniki se usmerjajo v strežbo lokalno pridelane hrane.

Malta
Profimedia

Malta se tako počasi vrača v življenje, kakršno je bilo pred epidemijo koronavirusa. Zaščitne maske so obvezne v notranjosti, zbiranje ljudi je omejeno na osem oseb.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!