Po krajšem begu aretirali starše šolskega strelca iz Michigana

Svet 04. Dec 202109:20 > 09:24 0 komentarjev
Crumbley
PROFIMEDIA

V ZDA so aretirali starše mladoletnega strelca, ki je ta teden na srednji šoli v zvezni državi Michigan ubil štiri dijake. Zakonca Crumbley sta bila na begu, tožilstvo pa jima očita, da sta spregledala znake glede načrtov svojega 15-letnega sina.

Potem ko so sprva za kakršnekoli informacije o njiju ponujali denarno nagrado, so ameriški organi pregona aretirali starša 15-letnega Ethana Crumbleya, ki je v torkovem strelskem pohodu na srednji šoli v Oxfordu blizu Detroita ubil štiri dijake. Starša, ki ju obtožujejo nenamernega uboja, sta zaradi strelskega pohoda pobegnila, za informacije o tem, kje sta, pa so oblasti ponudile denarno nagrado v znesku 10.000 ameriških dolarjev, navaja britanski BBC.

Tožilstvo Ethanova starša – Jamesa in Jennfifer Crumbley – obtožuje, da sta spregledala znake glede načrtov njunega sina. Včeraj bi se v zvezi z obtožbami morala zglasiti na sodišču, a tega nista storila. Prav tako se na telefon nista oglasila svojima odvetnikoma. V njuno iskanje je bil vključen tudi Zvezni preiskovalni urad (FBI), aretirali pa so ju v Detroitu.

Odvetnika zakoncev Crumbley sta sicer za BBC izjavila, da zakonca ne bežita pred roko pravice, pač pa da sta se umaknila, saj sta se bala za svojo varnost. Po navedbah BBC je dokaj nenavadno, da sta obtožena tudi starša strelca.

Tožilstvo se je za ta korak odločilo iz več razlogov. Mladoletni strelec je, denimo, na družbenem omrežju objavil fotografijo očetove nove pištole s pripisom “moja nova lepotica”. Poleg tega je Ethanova mati, potem ko so jo iz šole obvestili, da je njen sin po spletu brskal za naboji, svojemu sinu sporočila, da se mora naučiti, kako ga naslednjič pri tovrstnih dejanjih ne bodo ujeli. Ethanovi učitelji so pred pokolom prav tako starša opozorili na njegove skrb vzbujajoče risbe, a starša nista ukrepala. Ko je postalo jasno, kaj Ethan pravzaprav načrtuje, mu je mati v sporočilu zapisala: “Ethan, ne stori tega.” A bilo je prepozno, navaja BBC.

Ethana Crumbleya, ki je v strelskem pohodu (menda s pištolo svojega očeta) ubil štiri dijake, obtožnica bremeni umorov in med drugim tudi terorizma. Na sodišču je ta teden menil, da ni kriv obtožb, ki ga bremenijo. Dijaki, ki jim je vzel življenje, so bili stari 17, 16 in 14 let.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!