Sin Slobodana Miloševića po več kot 20 letih prvič v javnosti (VIDEO)

Svet 14. Jun 202312:15 2 komentarja
Marko Milošević
Kosta Konstantinovič/Twitter/(Zajem Zaslona)

Le dva dni po padcu očetovega režima je Marko Milošević, sin Slobodana Miloševića, zapustil Srbijo in po deportaciji zaradi težav z dokumenti pristal v Rusiji. Prav tam so ga po skoraj 20 letih življenja v senci pred nekaj dnevi opazili na slovesnem odkritju spomenika.

Po skoraj 20 letih življenja v senci se je v javnosti znova pojavil sin bivšega predsednika Srbije in Zvezne republike Jugoslavije Slobodana Miloševića. Kamere so Marka Miloševića ujele v Moskvi med odkrivanjem spomenika njegovemu očetu.

V videoposnetku je Marko Milošević v pogovoru s pobudnikom postavljanja kipa vojno v Ukrajini primerjal z vojnami na Balkanu v devetdesetih letih. “Na žalost smo izgubili bitko, upam pa, da nismo izgubili vojne. Na naših napakah in naši usodi so se Rusi učili. Zmagali bomo,” je dejal 48-letni sin jugoslovanskega voditelja.

Marko Milošević je v Srbiji osumljen sodelovanja pri organiziranem kriminalu, zaradi česar je v Srbiji za njim razpisana Interpolova tiralica. Kot piše N1 Beograd, je po strmoglavljenju očetovega režima 5. oktobra 2000 Jugoslavijo zapustil že dva dni kasneje. S ponarejenim potnim listom je poskušal oditi v Peking, a so ga kmalu deportirali v Rusijo, kjer od takrat živi.

V Moskvi tako odslej stoji bronasti spomenik Slobodana Miloševića, ki ga je izdelal beograjski kipar Dragan Radenović. Poleg kipa je tudi tabla s pomenljivim citatom pokojnega politika. “Rusi. Poglejte nas in ne pozabite. Enako bodo storili tudi vam, ko boste razdeljeni in pokazali šibkost. Zahod, pobesneli pes na verigi, te zgrabi za vrat.”

Marko Milošević v Haagu ob smrti njegovega očeta leta 2006
Marko Milošević v Haagu ob smrti očeta leta 2006 (Foto: PROFIMEDIA)

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje