Po zrušitvi stanovanjske zgradbe na Floridi pogrešajo 99 oseb

Svet 25. Jun 202109:31 0 komentarjev
Zrušitev zgradbe v Miami Surfside
Marco Bello/REUTERS

Vzrok nesreče do sinoči še vedno ni bil znan. Stanovanjski blok je bil zgrajen leta 1981 in je imel 130 stanovanjskih enot.

Po delni zrušitvi 12-nadstropne stanovanjske stavbe v predelu Miamija Surfside so reševalci včeraj zvečer še vedno iskali 99 oseb. V nesreči je potrjeno umrla najmanj ena oseba, vendar pa bo žrtev verjetno še več, saj je do nesreče prišlo zgodaj zjutraj v četrtek okrog druge ure po krajevnem času, ko so ljudje doma spali.

Županja okrožja Miami Dade Daniella Levine Cava je sporočila, da so doslej potrdili preživetje 102 stanovalcev bloka, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Reševalne ekipe so nadaljevale z delom čez noč na petek s pomočjo reševalnih psov.

Delna zrušitev prizadela 55 od 130 stanovanjskih enot

“Prišel sem domov in bil šokiran. Veliko je bolečine in to, da sem preživel, je blagoslov,” je za AFP izjavil 40-letni Eric de Moura, ki je preživel tragično noč pri dekletu in je med srečniki, ki v času zrušitve niso bili doma. Preživel je, vendar je sedaj brez doma. Zrušitev je prizadela 55 stanovanj, pomočnik šefa reševalcev Miami Dade Ray Jadallah pa je dodal, da so takoj po prihodu na kraj dogodka pred drugo uro zjutraj reševalci iz zgradbe evakuirali 35 oseb.

Miami Surfside
Octavio Jones/REUTERS

V zgradbi živi oziroma je živela mešanica lokalnih prebivalcev, sezonskih obiskovalcev in najemnikov, zato oblasti nimajo natančnega pregleda nad tem, kdo vse je bil v času zrušitve v stavbi. Župan Surfsida Charles Burkett je dejal, da so iz ruševin do sinoči rešili 14 ljudi.

“Položaj je res tragičen in upamo na najboljše, vendar pa se bojimo slabih novic, glede na uničenje, ki smo mu priča,” je na novinarski konferenci dejal guverner Floride Ron De Santis. Predsednik ZDA Joe Biden je dejal, da je vlada pripravljena poslati na pomoč reševalce in druge vire, ki jih bo zaprosila Florida. “Karkoli potrebujete, zvezna vlada bo poslala,” je Floridi sporočil Biden.

Vzrok nesreče do sinoči še vedno ni bil znan. Stanovanjski blok je bil zgrajen leta 1981 in je imel 130 stanovanjskih enot.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!