Pobude: viteški naziv za novinarja, ki je sporočil novico o smrti kraljice

Svet 09. Sep 202212:47 1 komentar

Za voditelja BBC Huwa Edwardsa, ki je svetu kot prvi sporočil novico o smrti kraljice Elizabete II., uporabniki družbenih omrežij predlagajo viteški naziv.

Voditelj BBC Huw Edwards je v četrtek ob 18.30 po lokalnem času med oddajo v živo svetu sporočil novico, da je umrla kraljica Elizabeta II. Oblečen je bil v črno obleko, belo srajco in črno kravato, kar je v skladu z internim kodeksom oblačenja ob smrti člana kraljeve družine.

Uradno naznanilo o kraljičini smrti se je sicer najprej začelo s posnetkom britanske zastave na Buckinghamski palači, ki visi na pol droga, takoj zatem je kader preklopil v studio, kjer je Edwards, vidno ganjen, prebral uradno sporočilo Buckinghamske palače.

“Pred nekaj trenutki je Buckinghamska palača uradno objavila smrt njenega veličanstva kraljice Elizabete II. Palača je objavila sporočilo, ki pravi: Kraljica je popoldne spokojno umrla na posestvu Balmoral. Kralj in kraljica soproga bosta nocoj ostala na Balmoralu in se jutri vrnila v London,” je povedal. Sledila je britanska himna.

Uporabniki družbenih omrežij sedaj pišejo, da si zaradi pietetnega dejanja Edwards zasluži viteški naziv. Mnogi namreč menijo, da je bilo njegovo poročanje primerno časti umrle kraljice, številni pa so pohvalili njegovo profesionalnost ob tragični vesti. “Kralj Karel III. bi mu moral zaradi dostojanstva in profesionalnosti podeliti viteški naziv. Bravo,” se glasijo nekateri zapisi na Twitterju.

Edwards je novinar več kot 30 let, na BBC pa je prišel kot pripravnik za informativno oddajo leta 1984.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje