Podivjana zebra v Ohiu ugriznila lastnika in napadla policiste

Svet 14. Mar 202320:42 1 komentar
napad zebre, ohio
PROFIMEDIA

Na kmetiji v ameriški zvezni državi Ohio je zebra v nedeljo napadla njenega lastnika in ga ugriznila v roko. Zebra pa je napadala tudi policiste, ki so se odzvali na klic na pomoč. Ker je ti niso uspeli obvladati in pomiriti, so jo na koncu ustrelili.

V ameriški zvezni državi Ohio so policisti ustrelili zebro, ki je v nedeljo napadla njenega 72-letnega lastnika in ga ugriznila. Kmet Ronald Clifton, ki se zaradi hudega ugriza zdravi v bolnišnici, je imel zebro na svoji kmetiji. Policisti menijo, da je bil samec zebre morda agresiven pri obrambi samic.

Po prvih podatkih šerifovega urada v okrožju Pickaway v Ohiu nedaleč od prestolnice Columbus je zebra Cliftonu skoraj razcefrala roko. Policisti so žival sprva skušali obvladati, ker pa se ni pomirila, jo je eden izmed njih ustrelil.

Policist Michael Oberley je ameriškim medijem povedal, da se je v nedeljo odzval na klic na nujno številko in ob prihodku na kmetijo skušal Cliftonu zaustaviti krvavitev. Takoj ko se je pripeljal, je zebra napadla njegov policijski avtomobil.

napad zebre, ohio
PROFIMEDIA

Zebra je bila še naprej nasilna in se ni pustila odgnati niti s palico. Skušali so jo prestrašiti ali ji nadeti zanko, čez čas pa so ukrepali s strelnim orožjem.

Po zakonu zvezne države Ohio zebre niso uvrščene med nevarne divje živali in jih je v zvezni državi dovoljeno imeti, je poročala lokalna podružnica televizije NBC.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje