Policija prijavila žensko zaradi zapisa, da “specialci glumijo gljive”

Svet 27. Apr. 202212:02 > 12:181 komentar
Delite:
FB
Foto: PROFIMEDIA

Aktivistka Vladimira Mascarell je s četrtkovega protesta na hrvaškem otoku Brač objavila status na Facebooku, v katerem je zapisala, da "specialci glumijo gljive". Naslednje jutro je prejela klic s policije.

Kot poroča Index.hr, je Vladimira Mascarell objavila status na Facebooku, v katerem je zapisala: “Plačanci SvPetrvs hotela preprečili pot do gasilcev v domu. Ne spustijo nikogar v dom, specialci pa glumijo glive, ne želijo se mešati, pravijo.”

59-letnica je za omenjeni portal včeraj povedala, da s tem ni želela užaliti nikogar. “Neverjetno je to, ne vem, koga lahko to užali. Na protestu je bilo dvesto ljudi, jaz pa tam nisem naredila nič narobe, samo napisala sem status. Na policiji so mi povedali, da je iz centrale prišlo navodilo, da so v času protestov pregledovali Facebook, da so javili v policijsko upravo, da me morajo prijaviti, ker sem to napisala. In danes zjutraj so me poklicali iz policije.” Na policijski postaji je, kot pravi, morala pojasnjevati, kaj je mislila s tem, da so specialci stali kot glive. “Povedala sem jim, da je to metafora, ki pomeni, da stojijo pri miru,” je še dejala Mascarell, zoper katero je policija podala obdolžilni predlog.

Na policiji so ji ob tem pojasnili, da je njihova “Facebook enota” oziroma služba, ki nadzoruje družbena omrežja, ocenila, da je s svojim zapisom žalila uradne osebe in jim rušila ugled.

Policija je za Index.hr naknadno pojasnila, da so zaradi zapisa sprožili potrebne postopke, ker pa niso ugotovili elementov prekrška, so postopek zaključili.

Četrtkov protest je sicer potekal zaradi nesoglasij med podjetjem Svpetrvs hoteli in mestom Supetar. Omenjeno podjetje je namreč najelo varnostnike, ki so vdrli v prostore gasilskega društva, lokalne oblasti pa vztrajajo, da gre za njihovo last, poročajo hrvaški mediji.

Komentari

Vaš komentar