Policija za zbiranje avtomobilov na zagrebškem parkirišču vedela že pred nesrečo

Svet 17. Jun 202316:10 0 komentarjev
Nesreča v Zagrebu
Emica Elvedji/PIXSELL-Bobo

Policija je za zbiranje mladih s hitrimi avtomobili na zagrebškem parkirišču vedela že pred nesrečo, v kateri se je poškodovalo pet ljudi. "Ob prihodu patrulje pa se je ta že zgodila," so pojasnili v vrstah zagrebške prometne policije. Voznik športnega avtomobila, ki je med divjanjem izgubil nadzor in trčil v skupino ljudi, po prvih ugotovitvah ni bil pod vplivom alkohola ali drog.

Po petkovi hudi prometni nesreči na parkirišču zagrebškega nakupovalnega središča je kriminalistična preiskava v teku, je potrdil Krešimir Mišić s hrvaške prometne policije. Vozniku avtomobila, ki je med divjanjem izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal v ljudi, so policisti odvzeli prostost.

Prvi preizkus alkoholiziranosti in hitri test na droge sta bila negativna, so pa 23-letnemu vozniku odvzeli kri in urin, poroča N1 Zagreb. Mišić je povedal še, da je moški v preteklosti storil nekaj prekrškov, da pa ga ne obravnavajo kot povratnika. Policija drugih podrobnosti nesreče, v kateri je bilo pet oseb ranjenih, ena od njih huje, ni razkrila.

Nesreča se je zgodila med t. i. car meetom oziroma srečanjem in preizkušanjem dragih hitrih avtomobilov, ki smo mu pogosto priča v ameriških filmih. Po besedah predstavnika zagrebške policije so za srečanje na parkirišču izvedeli že pred nesrečo, ki pa se je ob prihodu policistov že zgodila. Kot je še dodal, so nočna srečanja mladih avtomobilistov novost na zagrebških cestah. “Policija se odzove na vsako prijavo, takšna zbiranja pa obiščejo tudi policijske patrulje. Seveda pa ne moremo biti povsod,” je po poročanju hrvaške N1 Zagreb pojasnil Mišić.

Stanovalci, ki živijo v okolici nakupovalnega središča, so medijem povedali, da se zbiranja avtomobilov dogajajo vsak petek. Zagrebška policija zavrača očitke, da v podobnih primerih ne deluje preventivno in poudarja osebno odgovornost. “Ne moremo biti ob vsakem vozniku, ves čas in na vsakem mestu. Osebna odgovornost vsakega voznika nosi tudi posledice,” je sklenil predstavnik policije.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!