V ruskih napadih na Ukrajino najmanj trije mrtvi, poškodovan tudi sedemletnik

Svet 09. Mar 202414:24 > 18:05 7 komentarjev
Vojna v Ukrajini
Foto: PROFIMEDIA

V ruskem bombardiranju Ukrajine so umrli najmanj trije ljudje, več je bilo ranjenih. Napadi ruskih sil so po navedbah ukrajinskih sil prizadeli regije Dnipropetrovsk, Herson in Doneck v osrednjem delu, na jugu in vzhodu države.

V ruskem bombardiranju Ukrajine so umrli najmanj trije ljudje, še trije so bili ranjeni, so danes po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočile oblasti v Kijevu.

Napadi ruskih sil so po njihovih navedbah prizadeli regije Dnipropetrovsk, Herson in Doneck v osrednjem delu, na jugu in vzhodu države. V regiji Poltava je vasi Olhivka na bregu reke Dneper, ki je pod nadzorom Kijeva, med topniškim obstreljevanjem umrla 58-letna ženska, ranjen pa je bil 49-letni moški, je sporočilo ukrajinsko ministrstvo za obrambo.

V glavnem mestu istoimenske regije Herson, ki jo je ukrajinska vojska ponovno osvojila jeseni 2022, je bil med raketnim napadom poškodovan sedemletni deček.

V regiji Dnipropetrovsk sta bila žrtvi ruskega obstreljevanja v mestu Červonogrigorivka v bližini Nikopola po navedbah ukrajinskega notranjega ministrstva 26- in 22-letni brat. Mlajši je zaradi hudih poškodb umrl, starejšega pa so hudo poškodovanega odpeljali v bolnišnico, zdravniki pa se še borijo za njegovo življenje.

V regiji Doneck, kjer potekajo nenehni spopadi, je med napadi na mesto Časiv Jar življenje izgubil 46-letni moški, je sporočil guverner regije Vadim Filaškin.

Filaškin je pojasnil še, da so zaradi intenzivnih spopadov iz vasi blizu fronte evakuirali skoraj 200 ljudi, vključno z 21 otroki.

Ukrajina, vojna v Ukrajini
Foto: PROFIMEDIA

Ukrajinske sile medtem navajajo, da so ponoči sestrelile 12 brezpilotnih letalnikov od skupno 15, ki jih je Rusija izstrelila v regijah Doneck, Dnipropetrovsk in Poltava.

Ruska vojska je danes medtem sporočila, da je nad svojim južnim ozemljem ponoči sestrelila 47 ukrajinskih brezpilotnih letalnikov.

Ruska vojska je sporočila, da je nad svojim južnim ozemljem ponoči sestrelila 47 ukrajinskih brezpilotnih letalnikov, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Večino naj bi uničila nad območjem regije Rostov blizu meje z Ukrajino, kjer je tudi središče ruske vojske za načrtovanje vojaških operacij v Ukrajini.

Ruski sistemi zračne obrambe naj bi prestregli in uničili brezpilotni letalnik nad ozemljem regije Belgorod, dva nad ozemljem regije Kursk, tri nad ozemljem regije Volgograd in 41 nad ozemljem regije Rostov.

Guverner regije Rostov Vasilij Golubev je na družbenih omrežjih po poročanju AFP sporočil, da je napad z letalnikom prizadel mesto Taganrog ob Azovskem morju blizu območja Ukrajine, ki ga je zasedla Rusija. Dodal je, da je bil ranjen reševalec, vendar ni bilo mrtvih.

Guverner regije Kursk Roman Starovojt je medtem sporočil, da je bila v glavnem mestu regije poškodovana poliklinika, a da ni bilo smrtnih žrtev.

Iz Rusije, zlasti iz obmejnih regij, od začetka ruske agresije nad Ukrajino februarja 2022 pogosto poročajo o ukrajinskih napadih z brezpilotniki. Ti so usmerjeni zlasti proti ruski energetski infrastrukturi, kar v Kijevu označujejo za upravičen povračilni ukrep in odgovor na ruske napade na ukrajinsko infrastrukturo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje