Posnetek najhujše železniške nesreče v Grčiji (VIDEO)

Svet 01. Mar 202320:40 0 komentarjev
trčenje vlakov v Grčiji
Alexandros Avramidis/REUTERS

V Grčiji se je zgodila huda železniška nesreča, v kateri je več deset ljudi izgubilo življenje, številni pa so poškodovani. Gre za najhujšo železniško nesrečo v zgodovini države. Trenutek, ko sta trčila vlaka, je ujela tudi bližnja varnostna kamera.

Pristojne oblasti so zaradi očitkov umora in hudih telesnih poškodb iz malomarnosti še isti dan aretirale postajnega načelnika v kraju Larisa, minister za promet Kostas Karamanlis pa je odstopil. Nesreča je razkrila katastrofalno stanje železnic.

Trčila sta potniški in tovorni vlak, ki sta po istem tiru vozila v nasprotni smeri. Potniški vlak s 350 potniki je vozil iz smeri Aten proti Solunu, nasproti pa mu je pripeljal tovorni vlak. Po trčenju so se štirje vagoni potniškega vlaka iztirili, prva dva vagona pa sta v celoti zgorela.

“Slišali smo močan pok, nato je sledilo grozljivih deset sekund,” je povedal Stergios Minenis, 28-letni potnik, ki je grozljivo nesrečo preživel. Iz vlaka se je rešil tako, da je iz vagona skočil okoli dva metra globoko. “Potem je nastala panika, kabli (povsod), ogenj, požar je bil takojšen, ko smo se obračali, je bil ogenj vsepovsod,” je opisal grozljive trenutke. “Ljudje so začeli razbijati okna, da bi prišli iz vagonov, kričali so.”

Vodja sindikata, ki zastopa delavce grških železnic, Nikos Tsikalakis je dejal, da je po prvih ugotovitvah nesreča posledica človeške napake. Dodal je, da je za tak dogodek krivih več dejavnikov in da celotna slika še ni znana.

Preberite še: Po tragični nesreči v Grčiji odstopil minister za promet

Pretresljivi trenutek je posnela tudi bližnja varnostna kamera. S posnetka je razvidno, da sta bila vlaka na isti progi in se tako nista mogla izogniti trčenju. Vozila sta s hitrostjo 166 kilometrov na uro, pišejo grški mediji. Vagoni so po trčenju zagoreli.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!