Posnetek neverjetne krutosti: negovalka pretepa oskrbovanko, sliši se tudi smeh

Svet 03. Nov 202207:51 > 10:32 2 komentarja
videoposnetek, Twitter, nasilje
Posnetek zaslona/Twitter/@izlozba_poroka

Po družbenih omrežjih je zaokrožil videoposnetek, na katerem negovalka enega kosovskih domov za starejše fizično zlorablja oskrbovanko, medtem ko se več prisotnih zaposlenih prizoru smeje. Kosovska policija je zaradi tega že aretirala tri zaposlene.

Javnost je razburil videoposnetek iz doma za starejše v kosovskem mestu Peć, ki prikazuje, kako zaposlena v domu fizično in verbalno nadleguje starejšo 70-letno oskrbovanko.

videoposnetek, Twitter, nasilje
Posnetek zaslona/Twitter/@izlozba_poroka

Zaposlena oskrbovanko najprej nekajkrat oklofuta po glavi, nato jo večkrat močneje udari. Medtem ji drži roke, da se ne more braniti. Napadena se poskuša braniti z brco, a jo zaposlena takoj še močneje brcne nazaj. Čeprav se starka poskuša izviti iz prijema, ji zaposlena še naprej premočno drži roke in jo še naprej tepe po obrazu. Oskrbovanka ves čas ihti in moleduje, naj prenehajo, napadalka pa se na starko spravlja tudi verbalno.

Posnetek je bil na družbenih omrežjih objavljen v sredo, dogodek pa se je po navedbah policije zgodil 29. oktobra.

Odzvali sta se tudi napadalka in hčerka napadene

Nova.rs navaja, da je hčerka oskrbovanke pred štirimi dnevi med obiskom doma na obrazu svoje mame opazila znake nasilja, a da ni mogla verjeti, da to prihaja s strani delavcev doma. “Mamo sem takoj odpeljala iz doma. Zdaj upam, da bo pravici zadoščeno in primer rešen,” je še dejala in dodala, da upa, da se kaj podobnega ne bo zgodilo tudi drugim oskrbovancem. Storila bo vse v njeni moči, da bo pravici zadoščeno, je zaključila.

Medicinska sestra na posnetku Aurona Peljaj je policistom povedala, da se je “branila” pred 70-letnico. V daljšem besedilu, ki ga je objavil kosovski časnik Sinjali, je navedeno, da je Peljaj svoje vedenje opravičevala s tem, da je starka prva napadla njo.

Takoj po objavi videoposnetka je kosovska policija sporočila, da je aretirala tri zaposlene v domu za starejše, kjer se je incident zgodil, in jih za 48 ur pridržala. Dve osebi sta aretirani zaradi napada, ena pa zaradi nepooblaščenega snemanja. Po poročanju Gazeta Express so zaradi primera suspendirali štiri medicinske sestre.

Inicident je obsodil tudi kosovski notranji minister.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje