Potniki ujeti pod Rokavskim prelivom: “Bilo je kot v filmu o katastrofi”

Svet 24. Avg 202207:23 8 komentarjev
Kate Scott/TWITTER

V rovih podzemne železnice pod Rokavskim prelivom je za nekaj ur obtičalo več potnikov, potem ko se je pokvaril vlak med Veliko Britanijo in Francijo. "Bilo je kot v filmu o katastrofi, hodil si v brezno in nisi vedel, kaj se dogaja," je opisal eden od ujetih potnikov.

Potniki so po okvari vlaka pod Rokavskim prelivom za skoraj pet ur obtičali v predoru Evrotunel pod morjem. Kasneje so jih evakuirali skozi predor za reševalne službe, kjer so potniki po nekaj prehojenih kilometrih prestopili na nadomestni vlak, ki jih je odpeljal do terminala Folkestone v Kentu.

Incident se je zgodil v torek pozno zvečer. Vzroka, zakaj je vlak obstal, družba Eurotunnel Le shuttle, ki upravlja predor pod Rokavskim prelivom, še ne pozna. Iz družbe so za BBC sporočili, da se vlak ni pokvaril, ampak so ga zaradi sproženih alarmov morali ustaviti. Opravili bodo preiskavo.

Potniki, ki so potovali s tem vlakom, so svoje izkušnje delili tudi na družbenih omrežjih, na posnetkih, ki krožijo, so nekateri potniki skozi predor nosili kovčke in se sprehajali s psi.

“Službeni predor je bil grozljiv,” je po dogodku v torek zvečer za tiskovno agencijo PA povedala 37-letna Sarah Fellows iz Birminghama. Dodala je, da je bilo kot v filmu o katastrofi. “Hodil si v brezno in nisi vedel, kaj se dogaja. V nekem trenutku je ena od potnic začela jokati, spet druga, ki je potovala sama, pa je imela panični napad,” je še opisala trenutke.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje