Premier Golob: Zaskrbljeni spremljamo huda neurja na severu Evrope

Svet 10. Avg 202314:34 1 komentar
Norveška
Norveška (Foto: NTB/Stian Lysberg Solum via REUTERS)

Jug Norveške je še vedno ohromljen zaradi poplav. Slovenski premier Robert Golob je prek Twitterja sporočil, da neurja v Severni Evropi z zaskrbljenostjo spremlja tudi Slovenija.

Jug Norveške danes ostaja ohromljen zaradi poplav po večdnevnem hudem neurju, ki je zajelo Skandinavijo. “Nevarnosti še zdaleč ni konec,” je v sredo zvečer opozoril norveški premier Jonas Gahr Store. Pričakovati je, da bodo poplavne vode še naraščale.

Na jugu Norveške se po poročanju nemške tiskovne agencije dpa še vedno spopadajo s poplavami. Tudi danes so na varno spravili več ljudi, tudi s helikopterjem, doslej so v zvezi z ujmo zabeležili več sto poškodovanih.

Davi je bilo zaradi poplav in zemeljskih plazov na jugu Norveške zaprtih 125 cest, med njimi mnoge glavne, ter več železniških prog.

Norveške oblasti so v sredo sporočile, da so zaradi poplav in zemeljskih plazov evakuirali več tisoč ljudi. Poplavilo je tudi hidroelektrarno Braskereidfoss na najdaljši norveški reki Glomma.

Norveška
Norveška (Foto: NTB/Cornelius Poppe via REUTERS)

Neurje Hans je v preteklih dneh prizadelo že Švedsko, kjer je bilo več tisoč gospodinjstev nekaj časa brez elektrike.

Huda neurja, ki so prizadela Severno Evropo, z zaskrbljenostjo spremljamo tudi v Sloveniji, je danes sporočil premier Robert Golob. “Naše misli in najboljše želje so z vsemi prizadetimi,” je sporočil.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje