Presunljiv prizor iz Peruja: iz “reke blata” rešili malčka (VIDEO)

Svet 17. Mar 202310:17 0 komentarjev

Ciklon Yaku je v Peru prinesel močno deževje, zahteval pa je tudi smrtne žrtve. K sreči je skupini sosedov uspelo rešiti malčka, ki ga je odnesel plaz.

Ciklon Yaku, ki je pred dnevi pustošil po Peruju, je zahteval šest življenj. Ciklon je prinesel močno deževje, sprožili so se zemeljski plazovi. Uničenih je več sto domov, po spletu pa je medtem zakrožil posnetek z dobro novico – iz plazu jim je namreč uspelo rešiti malčka Emirja.

Presunljivo reševanje malčka se je v sredo odvilo v Jimarci severovzhodno od perujske prestolnice Lima, navaja tiskovna agencija Reuters. Malčka so iz “reke blata” rešili sosedje, za tem pa so ga odpeljali v bližnjo bolnišnico, kjer je okreval po blažjih pretresih, so poročali lokalni mediji.

Pri reševanju malčka je sodeloval tudi njegov oče Jose Luis Castillo. Kot je povedal, je plaz preprečil, da bi otroka zadržal. “Iskal sem nekaj, za kar bi se lahko oprijel. In moj sin je jokal v vodi. Jokal je v vodi, a ga nisem mogel zadržati; poskušal sem, a me je voda potiskala,” je opisal.

Peru
Zajem zaslona/REUTERS

Ciklon Yaku je najbolj prizadel regije na severozahodu Peruja: Lambayeque, Piura in Tumbes. Celotno deževno obdobje, ki se je začelo pred meseci, je po navedbah perujskih oblasti skupno zahtevalo 58 življenj.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!