Priljubljeni proizvajalec čokolade po aferi s salmonelo spet odpira tovarno

Svet 27. Maj 202216:08 > 16:12 0 komentarjev
Kinder ferrero
PROFIMEDIA

Italijanski proizvajalec čokolade Ferrero bo po več tednih ponovno zagnal proizvodnjo v tovarni v belgijskem Arlonu. Tovarno je, potem ko so z njo povezali več primerov salmonele po Evropi, zaprl belgijski urad za varno hrano. Kot so povedali v Ferreru, so razstavili in temeljito očistili okoli 10.000 delov opreme.

Ferrero želi tovarno zagnati 13. junija, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Kot je povedal vodja podjetja v Franciji Nicolas Neykov, so belgijskim oblastem že v začetku maja predali higienski načrt. Tisoč delavcev je po njegovih besedah več tednov delalo na tem, da bi omogočili čimprejšnji vnovični zagon.

Belgijski urad za varno hrano je tovarno v Arlonu zaprl aprila, potem ko so oblasti z njo povezale več primerov salmonele. Vse čokoladne izdelke, izdelane v tej tovarni, so odpoklicali. Po Neykovih besedah je šlo za okoli 3000 ton proizvodov, prodaja pa jim je po zaprtju strmoglavila za okoli 40 odstotkov. Vzrok so našli v cisterni za mleko. Neykov je še zagotovil, da lahko potrošniki Ferrerove izdelke uživajo brez skrbi.

Spomnimo, aprila so tudi trgovci tudi po Sloveniji iz prodaje umaknili izdelke Kinder. Iz zastopstva za Slovenijo so takrat sporočili, da bodo v Sloveniji prostovoljno umaknili iz prodaje določene serije čokoladnih izdelkov Kinder Schoko-Bons in Kinder Happy moments, izdelanih v Belgiji. Pri dajanju Kinder izdelkov na trg sicer noben izdelek ni bil pozitiven na salmonelo in tudi niso prejeli nobenih pritožb potrošnikov, šlo je le za previdnosten ukrep.

ferrero, kinder, čokolada
PROFIMEDIA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!