Iz ekskluzivne kopije Harryjeve avtobiografije: “William me je fizično napadel”

Magazin 05. Jan 202310:04 3 komentarji
Princ Harry in princ William
REUTERS/Paul Childs

V težko pričakovani avtobiografiji z naslovom Spare, ki jo je še pred izidom ekskluzivno pridobil sloviti britanski Guardian, princ Harry zapiše, da ga je leta 2019 njegov brat, valižanski princ William, celo fizično napadel. "Zgrabil me je za ovratnik, strgal mojo verižico in me podrl na tla," spor med bratoma, ki se je razvnel na Harryjevem domu v Londonu zaradi Meghan Markle, opiše "rezerva" Harry.

V avtobiografiji z naslovom Spare, ki še ni izšla, jo je pa britanski Guardian ekskluzivno pridobil, princ Harry še enkrat potrdi, da sta se z bratom, valižanskim princem Williamom, razšla zaradi Harryjeve žene Meghan Markle.

Harry med drugim opisuje prepir med bratoma leta 2019 na Harryjevem domu v Londonu, kateri se je končal celo z Williamovim fizičnim napadom na mlajšega brata. Harry piše, da je William za Meghan takrat dejal, da je “težka, nesramna in neprijazna”, čemur je Harry ugovarjal z besedami, da brat očitno podlega medijski naraciji o njegovi ženi.

Prepir se je, tako Harry, še stopnjeval, dokler “me ni William zgrabil za ovratnik, pri tem je strgal mojo verižico in me podrl celo na tla”.

Harry opisuje, da ga je na dan fizičnega napada nanj William obiskal na njegovem domu in da se je želel pogovoriti o “tej katastrofi” v njunih medsebojnih odnosih in medijskih zapisih. “A že ob prihodu je bil precej razgret,” v knjigi zapiše Harry.

HARRY IN MEGHAN
Profimedia

Potem ko je William skritiziral Meghan, mu je Harry med drugim odvrnil, da je od brata pričakoval več. “A William ni bil racionalen, začela sva kričati drug na drugega,” odlomek iz knjige Spare ekskluzivno povzema Guardian. Harry je nato Williamu zbrusil, da se vede natanko tako kot prestolonaslednik in da še zdaj ne razume, zaradi česa vse je Harryju kot “rezervi” težko.

Kaj pomeni naslov Harryjeve knjige?

Težko pričakovana avtobiografija princa Harryja, ki bo močno odmevala in zagotovo spet precej vznemirila tudi britansko kraljevo družino, bo izšla prihodnji teden. Naslov knjige Spare ni naključen. Pomeni namreč “rezerva”, kar je izraz, ki ga britanska aristokracija uporablja za tistega, ki pride na vrsto le, če se prvorojencu, ki podeduje vse najpomembnejše nazive in največ privilegijev, kaj zgodi. V primeru britanske kraljeve družine je to princ William, prestolonaslednik, njegov mlajši brat Harry pa je “rezerva”.

William je odvrnil, da je želel le pomagati, Harry pa: “Kako pomagati? Ali se ti zdi, da mi tako pomagaš?” Da bi se ozračje umirilo, je Harry bratu ponudil kozarec vode. William je sedel, a potem se je vse zgodilo zelo hitro, opisuje Harry. “Zgrabil me je za ovratnik, pri tem strgal mojo verižico in me podrl na tla. Padel sem na pasjo posodo, ki se je razbila, njene razbitine pa so zarezale v moj hrbet. Za trenutek sem obležal, potem pa skočil na noge in rekel bratu, naj takoj izgine.” William pa naj bi Harryja spodbujal “daj, udari me nazaj”, česar Harry ni hotel storiti.

princ William, princ Harry princ William, princ Harry
Profimedia
Kate William Harry Meghan Kate William Harry Meghan
PROFIMEDIA
william, harry, meghan, elizabeta ii. william, harry, meghan, elizabeta ii.
REUTERS/Peter Nicholls
William, Harry, Meghan in Kate William, Harry, Meghan in Kate
REUTERS/Andrew Couldridge
PROFIMEDIA
Princa William in Harry na pogrebu kraljice Elizabete II. Princa William in Harry na pogrebu kraljice Elizabete II.
Profimedia
Kate William Harry Meghan Kate William Harry Meghan
PROFIMEDIA

William je odšel, a se vrnil. Opravičil se je in dogodek obžaloval. Po telefonu ga je kasneje prosil, naj prepira in fizičnega obračuna ne omeni Meghan. In Harry ji najprej, kot piše, tega res ni povedal.

A je nato, dodaja, sama opazila modrice na Harryjevem vratu in hrbtu. Nato ji je povedal, kaj se zgodilo. “Ni bila tako zelo presenečena, niti jezna, bila pa je globoko žalostna,” je v avtobiografiji o tem dogodku zapisal Harry.

Preberite še: Harry v intervjuju pred izidom knjige: Očeta in brata si želim nazaj 

Mladi princ, ki je po poroki z Meghan Markle zapustil London in zdaj z družino živi v Kaliforniji, svoje življenje opisuje kot “rezerva”. Zapiše tudi, da naj bi princ Charles, danes kralj Karel III., princesi Diani ob rojstvu Harryja rekel: “Imenitno, rodila si mi prestolonaslednika, zdaj še rezervo, moje delo tukaj je končano.”

Kot je znano, je bila edina velika ljubezen v življenju Karla III. Camila, s katero je imel razmerje skoraj ves čas zakona s princeso Diano in ki je danes kraljica soproga.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje