Proizvajalec legendarne družabne igre bo množično odpuščal

Gospodarstvo 12. Dec 202309:38 0 komentarjev
Monopoly
Foto: Borut Živulović/BOBO

Proizvajalec legendarne družabne igre Monopoly je napovedal, da namerava ukiniti okoli 1.000 delovnih mest. Letos je število zaposlenih že zmanjšal za 800.

Ameriški proizvajalec igrač Hasbro, med drugim lastnik znamk Transformers, My Little Pony in Monopoly, bo ukinil dodatnih skoraj 1.100 delovnih mest ter zaprl svoje prostore v mestu Providence v zvezni državi Rhode Island. Letos je sicer število zaposlenih zmanjšal že za 800. Konec lanskega leta je skupaj zaposloval 6.490 ljudi.

V Hasbru so se za ta korak odločili na podlagi podatkov o prodaji v prvem devetmesečju letošnjega leta in ugotovitve, da jih izzivi v industriji igrač čakajo tudi v prihodnje, poročajo tuje tiskovne agencije.

Podjetje je že januarja lani napovedalo, da bo po svetu ukinilo okoli 1.000 delovnih mest oz. 15 odstotkov svoje delovne sile. Zdaj se torej obetajo novi rezi. Prva faza odpuščanj naj bi ga predvsem na račun odpravnin stala 94 milijonov dolarjev, druga pa 40 milijonov dolarjev.

Proizvajalec igrač načrtuje znižanje stroškov za od 350 do 400 milijonov dolarjev letno, pred tem je načrtoval, da bodo upadli od 250 do 300 milijonov dolarjev letno.

Hasbro je sicer v tretjem četrtletju letos vknjižil 171 milijonov dolarjev čiste izgube, lani v tem času pa je imel 129 milijonov dolarjev čistega dobička.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!