Redek prizor: puščavo v Alžiriji pokrila snežna odeja

Svet 25. Jan 202310:18 0 komentarjev
alžirija sneg puščava
Algeria Project/TWITTER

Nekatera puščavska območja na severozahodu Alžirije je prekrila snežna odeja, kar je presenetilo domačine, saj takšnih zimskih razmer niso vajeni.

Alžirska regija Bešar z istoimenskim glavnim mestom je znana predvsem po rumenem pesku, ki se razprostira, kamor sega oko. Zadnje dni pa prebivalci alžirske province na družbenih omrežjih delijo posnetke puščavskih tal, prekritih s snežno odejo.

Prizori so precej nenavadni, tamkajšnji mediji pa poročajo, da je v regiji, ki leži ob alžirsko-maroški meji, nazadnje snežilo leta 2012.

Po navedbah alžirske meteorološke službe sneženje pričakujejo tudi v drugih puščavskih predelih, predvsem v provinci Gardaja na jugu države.

Od začetka koledarske zime so severne regije Alžirije pod nevihtnim valom hladnega zraka, medtem ko so številne mestne in podeželske ceste zaprte zaradi sneženja. Država se že tri leta spoprijema s sušo, ki je povzročila resen upad gladine podzemnih voda in rek, zato se lokalni prebivalci razveselijo vsakih padavin tudi z vidika blaženja tega ekološkega izziva.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!