V švicarskih Alpah našli trupla petih smučarjev. Vsi so člani iste družine

Svet 11. Mar 202406:58 > 10:04 0 komentarjev
Tete Blanche v švicarskih Alpah
Tete Blanche v švicarskih Alpah (Foto: PROFIMEDIA)

Pet od šestih turnih smučarjev, ki so bili od sobote pogrešani v švicarskih Alpah, so reševalci našli mrtve. Policija je potrdila, da so vsi člani iste družine.

Reševalci v švicarskih Alpah so sinoči našli posmrtne ostanke petih od skupno šest turnih smučarjev, ki so bili pogrešani od sobote, je danes sporočila policija kantona Valais. Policija je razkrila, da so vsi najdeni člani iste družine. Iskalna akcija za še enim pogrešanim se kljub zahtevnim vremenskim razmeram nadaljuje.

Policija kantona na jugu Švice je že med vikendom sporočila, da iskanje pogrešanih v bližini 3.706 metrov visoke gore Tete Blanche otežuje vreme.

Ko so razmere to dopustile, so reševalci s helikopterjem dosegli območje v nedeljo zvečer, trupla pa našli ob 21.20 po srednjeevropskem času, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Turni smučarji, stari od 21 do 58 let, vključno s petimi člani iste družine, so izginili v soboto na progi Zermatt-Arolla blizu meje z Italijo. Člani pogrešane družine so bili domačini iz kantona Valais, šesta oseba pa iz Fribourga.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!