Rusija sporočila, da je preprečila nove ukrajinske napade

Svet 04. Avg 202309:13 8 komentarjev
Sergej Šojgu
Foto: Russian Defence Ministry/via REUTERS

Rusija je navedla, da so njene sile preprečile napade na rusko črnomorsko oporišče in Krim. Ruski obrambni minister Sergej Šojgu pa je obiskal ruske vojake, ki se borijo v Ukrajini.

Ruske sile so po navedbah ruskega obrambnega ministrstva ponoči preprečile napad ukrajinske vojske na rusko pomorsko oporišče v Črnem morju in na polotok Krim. Noben napad ni zahteval žrtev, niti povzročil gmotne škode.

Po besedah ruskega ministrstva na družbenem omrežju Telegram je ukrajinska vojska skušala izvesti napad na črnomorsko pomorsko oporišče ruske vojske v Novorosijsku s čolni brez posadke in droni, ki jih je uničila ruska mornarica, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V pristanišču Novorosijsk je tudi končni terminal naftovoda, po katerem prek Rusije transportirajo večino kazahstanske nafte. Ruski mediji so danes poročali, da je kaspijski konzorcij, ki upravlja naftovod, sporočil, da naftovod nemoteno deluje, da pa je začasno prepovedano gibanje ladij v pristanišču.

Ruska črnomorska flota je tarča ukrajinskih napadov od začetka ruske invazije na Ukrajino februarja lani, ki pa so se v zadnjih tednih okrepili. Nazadnje je Moskva o njih poročala v torek.

Rusko obrambno ministrstvo je danes še sporočilo, da so ponoči nad Krimom uničili 13 ukrajinskih brezpilotnih letalnikov. Tudi Krim je sicer v zadnjih tednih pogosteje tarča ukrajinskih napadov.

Tiskovna agencija Reuters, ki se sklicuje na ruske medije, poroča, da je ruski minister za obrambo Sergej Šojgu obiskal ruske enote, ki se borijo na fronti v Ukrajini.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje